KRAJ USPEŠNOG NIZA: Ukrajina nanela prvi poraz Muslinovoj Srbiji (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom je završila 2016. godinu, pošto je večeras u prijateljskom meču izgubila u Harkovu od selekcije Ukrajine sa 0:2.

Golove za Ukrajinu postigli su Jevgenij Šahov u 38. i Andrij Jarmolenko u 87. iz jedanaesterca.

Izabranicima Slavoljuba Muslina ovo je bila poslednja utakmica 2016. godini, a sledeću će igrati u martu 2017. protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija je bolje počela meč i imala je nekoliko prilika preko Andrije Pavlovića, ali je on prvo šutirao preko gola, a potom mu je golman Ukrajine odbranio udarac.

Fudbaleri Ukrajine su postepeno preuzimali kontrolu nad igrom i vršili pritisak što se isplatilo u 38. minutu.

Nakon centaršuta s leve strane Roman Zozulja se nije najbolje snašao iako je bio sam ispred golmana Predraga Rajkovića, ali je Šahov dobro ispratio napad, natrčao na loptu i sproveo je u mrežu Srbije.

Na početku drugog poluvremena fudbaleri Srbije su u dva navrata tražili jedanaesterac, ali je sudija Martin Strembergson procenio da te situacije nisu bile za najstrožu kaznu. Izabranici Slavoljuba Muslina su u tim momentima bili bolji tim na terenu, a blizu gola bio je Lazar Marković koji je pokušao glavom.

Ukrajinci su potom, kao i u prvom poluvremenu, preuzeli inicijativu, a pobedu su potvrdili tri minuta pre kraja pošto je Jarmolenko bio siguran sa bele tačke. Prethodno je Stefan Mitrović u šesnaestercu srušio upravo Jarmolenka.

Beta