NIKOLIĆ: Čestitke igračima, možemo još bolje

marko-nikolic-partizan-fk

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ocenio je da se u današnjoj utakmici i pobedi protiv Novog Pazara vidi poboljšanje u igri, ali da njegova ekipa može još da napreduje.

„Treba čestitati igračima, tražili smo kvalitet igre, a ne samo rezultat. Možemo još bolje, vidjen je pomak. Imali smo brojne šanse, ali daleko od toga da je to razlog za zadovoljstvo. Izgledamo dobro, efikasno, atraktivno, završili smo ciklus na drugom mestu na tabeli, koje praktično ništa ne znači“, rekao je Nikolić posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Novi Pazar sa 4:0 i vratili se na drugo mesto na tabeli.

„Obezbedili smo sebi dobar ambijent za rad u predstojećem periodu“, dodao je Nikolić.

Upitan da prokomentariše igru Alena Stevanovića, on je rekao da je taj fudbaler današnjim golom nagradjen za trud.

„Imamo tri igrača koja su bolja po levoj strani nego na desnoj, to su Leonardo, Nemanja Mihajlović i Alen Stevanović, a samo jedan od njih može da igra na toj pozicji. Ono što je bitno jeste da je Alen svoje zadatke izvršavao i kada je bio na desnoj strani, a danas je nagradjen golom za sav trud uložen u prethodnom periodu“, rekao je trener Partizana.

U prvi trenutak nije se znalo ko je postigao treći gol za Partizan, a Nikolić je rekao da su i na klupi Partizana bili u dilemi.

„Iskren da budem, svi smo bili u dilemi, koju je na kraju razrešio televizijski snimak uz pomoć našeg legendarnog spikera na stadionu“, naveo je trener crno-belih.

Posle današnjih utakmica 15. kola Super lige sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a Partizan će 11. novembra igrati u Budimpešti protiv Videotona.

„Oni su trenutno drugi na tabeli, mislim da će biti šampioni. Tamo igraju dvojica naših bivših igrača, Danko Lazović i Marko Šćepović. Koristimo svaku šansu da naši igrači steknu neophodno evropsko iskustvo. Igraće se uz prisustvo publike, očekujem ozbiljnu utakmicu i spremamo se“, rekao je Nikolić.

Trener Novog Pazara Zoran Govedarica rekao je da je Partizan bio prejak i da se nada da će se njegova ekipa uskoro kompletirati.

„Partizan je bio prejak za nas, mnogo je kad vam ne igra jedan igrač, a mi smo sada bili desetkovani i umnogome smo pomogli da bude ovakav rezultat. Grešili smo u dodavanju, tek na kraju smo se oslobodili, a neki igrači su debitovali u Super ligi. Ostaje žal da smo mogli više da pružimo. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Nadam se da ćemo se uskoro kompletirati, da odigramo nešto što bi trebalo da liči na fudbal kakav želimo“, rekao je Govedarica.

„Jedino što nismo očekivali jeste da ćemo izgubiti ovim rezultatom. Znali smo da je Partizan jak i da mi u ovom trenutku nemamo ekipu koja može da mu se suprotstavi. Ja sam se samo nadao da ćemo pružiti veći otpor, ali se to danas nije dogodilo“, dodao je Govedarica.

Utakmice 16. kola na programu su 19. novembra, Partizan će u Beogradu igrati protiv Bačke, a Novi Pazar protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Beta