MUTA NIKOLIĆ: Možemo do medalje

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko sa 110:75, u jednoj od poslednjih provera pred početak Svetskog prvenstva, koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Srbija je dominirala na utakmici u Štark areni, imala je u jednom trenutku i +52 (87:35), pa su navijači u našoj najvećoj hali mogli da uživaju u igri „orlova“.

 


Slavni košarkaški trener je izneo svoje viđenje naše reprezentacije pred put u Aziju.

„Nema šta tu puno da se kaže. Čim je 50 razlike, jasno je o čemu se tu radi. Na našoj strani je kvalitet, ne želim previše ni da hvalim, ni da kudim. Imali su prilike da se uigraju, da Pešić rasporedi minute svima, to je jako dobro“, rekao je Nikolić.

Nije ga previše iznenadila činjenica što je Srbija zakazala prijateljsku utakmicu sa ekipom iz grupe, a Nikolić ističe da veruje da možemo do medalje na prvenstvu.

„Tako su odlučili, mislim da ćemo proći dalje, zato su verovatno i odlučili da igraju sa njima. Ja verujem u medalju, ali videćemo sve kada dođe nokaut faza“.

Mnogo buke se poslednjih dana diglo oko Nikole Topića, koji je sinoć debitovao za seniorsku reprezentaciju, upisao je i prve poene, ali je selektor odlučio da ga ipak ne vodi na šampionat.

„Rano je za njega, ali mislim da od narednog okupljanja mora da bude na spisku i da ide na sledeće takmičenje, on i još makar jedan iz njegove generacije. Mi smo učili od starijih trenera, poput Mirka Novosela, Ranka Žeravice i Ace Nikolića da uvek makar 12. igrač bude neki mlad, sećam se da je jednom Mirza Delibašić išao po turnirima kao 13. igrač, čisto da oseti atmosferu. Uslediće blaga smena generacija, tada očekujem Topića, koji će naredne godine u Megi sticati neophodno iskustvo“, jasan je Nikolić.

Za kraj, nekadašnji pomoćnik Aleksandru Đorđeviću u reprezentaciji Srbije ističe da nije siguran ko će poslednji otpasti pred Mundobasket.

„Nisam siguran ko će otpasti, to samo Pešić zna. Imamo dosta bekova, verovatno će neko odatle otpasti. Da su tu svi, Micić, Kalinić i Nedović, ja ne bih znao kome da se zahvalim, imamo dosta dobrih igrača. Ipak, Pešić je selektor, od njega zavisi“, zaključio je poznati stručnjak.

 


Podsetimo, Srbiju sada čeka pripremni turnir u Šenženu, gde ćemo u nedelju i ponedeljak igrati utakmice protiv Kine i Brazila, a zatim „orlovi“ počinju nastup na prvenstvu sveta. Prvi rival će, 26. avgusta, biti selekcija Kine, koju upravo Đorđević predvodi sa klupe.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "MUTA NIKOLIĆ: Možemo do medalje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*