MOŽEMO UNIŠTITI NJIHOV SISTEM: Zvezda je dobar rival za nas!

FOTO: KK Crvena zvezda

Trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis, pohvalio je Crvenu zvezdu pred gostovanje njegovog tima u Beogradu.

Crveno-beli bi u slučaju trijumfa nad litvanskim velikanom stigli do šeste uzastopne pobede u Evroligi.

Maksvitis ističe kako je Crvena zvezda sa novim trenerom dobila i novo samopouzdanje.

 


“Crvena zvezda je dobila poslednjih pet mečeva u Evroligi. Promena trenera im je donela samopouzdanje, čvrstinu i uspeh. U ovom trenutku igraju mnogo agresivnije nego na početku sezone. Sigurno će biti nezgodno igrati u ‘Pioniru’ ako znamo kakav ambijent nas čeka. Idemo teškom protivniku na noge, a usput smo i ranjeni.”

Litvanac smatra i to kako je sa Ivanovićem došlo do promene u disciplini.

“Iz onoga što sam ja čuo, doneo je veću disciplinu i povećao je timsko samopouzdanje. U Evroligi nije potrebno previše da se stvari promene. Jedna važna pobeda i tim dobije krila. Kada se radi o Crvenoj zvezdi, igraju agresivno i konstantno menjaju odbranu. Takođe, imaju igrače koji mogu izvršiti pritisak na loptu. U napadu se dosta stvari vrti oko Luke Vildose i Bena Bentila. Naravno, tu su i neki drugi igrači. Nemanju Nedovića svi mi dobro poznajemo, međutim u sastavu Zvezde je nekolicina domaćih košarkaša koji doprinose timu.”

Beogradski klub je okarakterisao kao dobrog protivnika za njegove izabranike.

“Crvena zvezda je dobar protivnik za nas jer mi volimo igrati protiv ekipa koje imaju jasan sistem. U tom slučaju, možemo uništiti njihov sistem. Ne plašimo se da igramo fizičku košarku, ali smo često kažnjeni od protivničkih ‘snajperista’ koji imaju veliki kvalitet u šutu. Pitanje je samo koliko ćemo snage imati i kako ćemo se prilagoditi na igranje u takvom okruženju.”

Potvrdio je Maksvitis da je u Beogradu uvek nezgodno igrati.

“Nećemo dozvoliti da nas provokacije ometu, mi samo igramo košarku. Uvek je nezgodno igrati u Beogradu, to je svima poznato. Dobro je što smo imali već takve utakmice ove sezone protiv Partizana i Makabija, tako da se nadam kako nas publika neće ometi.”

Žalgirisu se mnogo puta ove sezone desilo da sporo otvori utakmicu, pa da u nastavku zaigra dosta bolje.

“Situacija je neprijatna kada se stalno ponavlja. Veoma često dozvoljavamo protivniku dvocifrenu prednost na početku i tek onda krećemo igrati. Želimo izbeći to ovaj put i učinićemo sve što možemo da se ne desi isto u Beogradu.”

 


Be the first to comment on "MOŽEMO UNIŠTITI NJIHOV SISTEM: Zvezda je dobar rival za nas!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*