BOŽOVIĆ: Bez obzira na sve, treba da budemo zadovoljni

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da svi u klubu bez obzira na sve treba da budu zadovoljni jer je ekipa prva u prvenstvu i najefikasnija, iako nije ubedljiva kao prošle sezone.

– Imamo samo nekoliko poraza u godinu i po dana. Teško je bilo kojoj ekipi držati formu toliko dugo. I dalje smo prvi, imamo bodovnu prednost i najefikasniji smo. Bez obzira na sve, treba da budemo zadovoljni – rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda posle 14 kola sa 35 bodova drži prvo mesto u srpskom prvenstvu, sa šest bodova više od Partizana i Vojvodine, a u sledećoj utakmici će gostovati Borcu.

Božović je obrazložio da njegova ekipa nije ubedljiva kao prošle sezone jer su tokom leta otišli najvažniji igrači, a Ugo Vijeira nije u staroj formi.

– Otišli su igrači koji su davali najviše golova, a mogu slobodno da kažem da nam nedostaje i Ugo, koji je prošle godine uz Aleksandra Kataija dao najviše golova, plus Luis Ibanjez sa 13 asistencija. To su bili igrači koji su donosili prednost, bili pokretači ekipe i nije ih lako nadoknaditi.

Božović je potvrdio svoju nameru da će ostati u Zvezdi, kroz priču o bojkotu pojedinih medija i male posete konferencijama za novinare.

– Mislim da smo dosadili. Da gubimo, verovatno bi bilo puno. Ljudi više vole kada nema uspeha, nego kad ima. Ima nekih što misle da treba da me bojkotuju. Kad dođe sledeći trener za neke dve-tri godine, oni će se vratiti.

On je govorio i o novim igračima, Džonu Ruizu i Pablu Moučeu, za koje je rekao da dobro treniraju, a da na utakmicama može bolje.

– Na treningu deluju izvanredno, a na utakmica može bolje. Ruiz je spremniji i trenutno bolji, a čini mi se kao da se Mouče nije adaptirao. Ne mogu da kažem da je loš igrač, ima kvalitet, ali kao da mu ova naša sredina ne odgovara.

Takođe, rekao je da mu je drago što je rešena situacija sa omladincem Vanjom Vučićevićem, koji je konačno dobio dozvolu da nastupa. Božović je dodao da će se truditi da mu da šansu da pokaže šta ume i da je „mlad“ i da „ima vremena“.

Zvezdu čekaju tri vezana gostovanja, a Božović je rekao da se nada pobedama u tim duelima, ali da neće biti lako, prvo protiv Borca, a potom protiv Napretka i Metalca.

– Sve tri ekipe su nezgodne za nas, ali to su utakmice na kojima moramo da potvrdimo kvalitet. Šta god bude, neće se rešiti prvenstvo jer zbog deljenja bodova može svašta da se desi na proleće.

Kada je reč o predstojećem duelu sa Borcem, kazao je da će u Čačku po tradiciji biti nezgodno.

– Dobro znamo da će biti veoma teško jer je Borac tradicionalno neugodan protivnik Zvezdi, protiv nas pronađe dodatnu inspiraciju. Očekujem tešku utakmicu po teškom terenu, ali nadam se da ćemo pokazati svoj kvalitet i pobediti – kazao je Božović.

Zvezda protiv Borca neće moći da računa na povređene Mihaila Ristića i Gelora Kangu. Božović je rekao da se nada i da misli da će oni biti spremni već posle reprezentativne pauze.

Prema njegovim rečima, promena trenera u Borcu ne bi trebalo da utiče na utakmicu jer je Mladen Dodić tek pre dva dana preuzeo čačanski klub i nije imao mnogo vremena da nešto promeni.

Utakmica će se igrati sutra od 17.00 u Čačku.

Beta