JAO, JAO VIKTORE: Troicki je imao sve u svojim rukama, ali je Ferer prošao dalje!

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Bazelu, pošto je u četvrtfinalu posle velike borbe i puno preokreta poražen od Davida Ferera sa 6:3, 3:6, 7:5.

Španac je u prvom setu u četvrtom gemu oduzeo servis Viktoru, i do kraja ljubomorno čuvao stečenu prednost, pa je posle 41 minuta vodio sa 1:o.

Troicki je u narednom zaigrao dosta bolje. Kao i njegov rival u prvom setu, srpski igrač je brejk osvojio u četvrtom gemu. Do kraja seta mogao je još jednom da uzme servis Fereru, nije uspeo, ali je drugi set rešio u svoju korist sa 6:3 posle takođe 41 minuta igre.

Viktor u odlučujućem setu odmah na startu pravi brejk. Kako je odmicao set izgledalo je da će Troicki bez problema sačuvati stečenu prednost i tako se plasirati u polufinale. Pri rezultatu 5:3 za Srbina, Ferer je servirao za opstanak u meču. Viktor je u tom gemu imao svoju jedinu meč loptu, koju nažalost nije iskoristio. Mogao je Troicki svojim servisom da reši pitanje pobednika, ali je odigrao slab gem, pa je David stigao do izjednačenja, 5:5. Ferer je lagano osvojio jedanaesti gem, pa je Viktor servirao za opstanak na turniru. Dobro je krenuo, imao je gem loptu za taj-brejk, koju ipak nije iskoristio. Usledila je velika borba, posle koje je Ferer iskoristio četvrtu meč loptu za plasman u polufinale.

Bio je ovo pravi gladijatorski meč i prava je šteta što Vića nije uspeo da ode korak dalje.

Ferer će u borbi za finale igrati sa pobednikom duela Marej Izner.

Turnir u Beču igra se za 500 ATP bodova.