CRNO-BELI NEMAJU VREMENA DA TUGUJU: Sjajne vesti za Partizan, sve je u njegovim rukama!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su u duplom kolu Evrolige doživeli poraze u gostima od Monaka i Virtusa iz Bolonje.

Zbog toga su crno-beli posle dugo vremena van zone plej-ina i imaju skor od 12 pobeda i 13 neuspeha.

 


Ipak, daleko od toga da je sve izgubljeno za izabranike Željka Obradovića.

Do kraja regularnog dela Evrolige ostalo je još devet kola, a u šest mečeva će šampion ABA lige biti domaćin, što su svakako sjajne vesti.

Partizan će do kraja februara odigrati još dve utakmice u eliti i obe će biti u „Štark areni“. Imaće crno-beli imperativ u tim mečevima, pošto će za rivale imati Bajern Minhen i Anadolu Efes.

Ukoliko uspeju da opravdaju ulogu favorita i upišu dva trijumfa pred frenetičnom domaćom publikom, košarkaši Partizana dospeće u dosta bolju situaciji na tabeli Evrolige, pa bi mogli da se umešaju i u borbu za šesto mesto.

Posle duela sa Efesom, kada je u pitanju elitno takmičenje, srpski velikan će ići na megdan Olimpiji iz Milana, a potom i Barseloni. Jedna pobeda u ova dva duela bi bila od velikog značaja za izabranike Željka Obradovića i predstavljala bi ogroman vetar u leđa pred poslednjih pet mečeva.

U poslednjem duplom kolu u sezoni Partizan će u Beogradu igrati protiv Baskonije i Real Madrida, a potom sledi još jedan duel u prestonici Srbije i to protiv Olimpijakosa.

Crno-beli će poslednje gostovanje u regularnom delu sezone imati 4. aprila u Berlinu protiv Albe, a u poslednjem kolu će u grotlu „Štark arene“ dočekati Valensiju.

 


Posle svega ovoga, jasno je da Partizan i dalje drži sve u svojim rukama i da ima dobre šanse da se plasira u plej-in.

Naravno, ne treba isključiti ni potencijalnu borbu za neku od prvih šest pozicija, ali je za to potrebno i da se poklope određeni rezultati na drugim utakmicama.

Be the first to comment on "CRNO-BELI NEMAJU VREMENA DA TUGUJU: Sjajne vesti za Partizan, sve je u njegovim rukama!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*