ČUDO NEVIĐENO DO SADA U ŠAMONIJU: Ovo se nije desilo u istoriji skijanja!

CHAMONIX, FRANCE - FEBRUARY 4: Daniel Yule of Team Switzerland in action during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's Slalom on February 4, 2024 in Chamonix, France. (Photo by Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images)

Švajcarac Danijel Jule slavio je na slalomu u Šamoniju u okviru Svetskog kupa, u trci koja će zauvek ostati upisana u istoriji alpskog skijanja.

Jule je došao do sedme pobede u karijeri, i to na neverovatan način – prvi put u istoriji desilo se da takmičar bude 30. posle prve vožnje i da na kraju bude prvi.

 


Prethodno je Lukas Broten sa 30. došao na drugo mesto, a Jule se sada upisao u istorijske knjige.

Toplo vreme, deset stepeni, mekan sneg i komplikovani uslovi, sve to je doprinelo da niko ne uspe da svrgne Julea, uz naravno njegovu izvrsnu vožnju.

Drugi je bio njegov zemljak Loik Mejar sa 16 stotinki zaostatka, a treći je bio Kleman Noel – vodeći posle prve vožnje – sa 18 stotinki zaostatka.

Sa 34 stotinke zaostatka, Manuel Feler je bio četvrti, a treći sektor je bio koban za njega, tu je ispustio veliku prednost, kao i mnogi drugi.

Zbog toplog vremena su otkazana dva spusta, slalom u Šamoniju jedina je trka ovog vikenda.

Slede Rašner i Kristofersen, Hrvat Samuel Kolega ostvario je rezultat karijere na sedmoj poziciji, a top 10 kompletiraju Haugan, Amije i Vinacer.

U poretku slaloma, prvi je Feler sa 490 bodova, drugi je Linus Štraser sa 326, a treći Jule sa 285.

 


U generalnom plasmanu vodi Marko Odermat sa 1.406 bodova, drugi je Siprijen Saracin sa 684, a treći Feler sa 609.

Be the first to comment on "ČUDO NEVIĐENO DO SADA U ŠAMONIJU: Ovo se nije desilo u istoriji skijanja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*