NULA U NAJVEĆEM DERBIJU ENGLESKOG FUDBALA: Valensija i De Hea spasili Murinja i Junajted

U najvećem derbiju engleskog fudbala između Liverpula i Mančester Junajteda nije bilo pobednika, konačan rezultat bio je 0:0.

Prvo poluvreme donelo je veliko taktičko nadmudrivanje dva majstorska znalca, Klopa i Murinja. Junajted je u prvih 45 minuta u potpunosti zatvorio sve napade Liverpula. Domaćin nije uspeo da stvori niti jednu veliku priliku. Nisu ni Đavoli imali puno šansi, ali su imali više opasnijih pokušaja.

Drugo poluvreme bila je sušta suprotnost drugog, sem početnih naleta Junajteda, Liverpul je dominirao. Momci Jirgena Klopa propustili su nekoliko ogromnih prilika da dođu do velike pobede. Prvo je Čan šutirao sa nekih 12,13 metara, ali je De Hea sjajno odbranio. Posle toga prelepim udarcem sa distance Kutinjo je namučio španskog golmana, ali je ovaj još jednom na neverovatan način zaustavio udarac. Poslednju priliku Liverpul je imao preko Firmina, ali je jedan od junaka Junajteda Valensija uklizao u odsudnom trenutku. Na kraju pobednika nije bilo, kao ni golova. Po svemu viđenom Murinjo i njegovi igrači su zadovoljniji rezultatom.

Ovim bodom Liverpul je propustio priliku da se izjednači sa Sitijem i Arsenalom na vrhu, dok je Junajted ostao na pet koraka iza vodećeg dvojca.