PARNI VALJAK RAZOČARAO: Valensija nadigrala bledi Partizan i udaljila ga od TOP 8!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana po drugi put u sezoni izgubili su od Valensije.

Crno-beli su ovog puta poraženi u Španiji posle očajne igre rezultatom 89:81 u okviru 20. kola Evrolige.

Partizan je meč izgubio u mnogim segmentima, ali najviše u skok igri, jer je španski tim imao 10 uhvaćenih lopti više.

 


Jedna od ključnih bila je ona Bojana Dubljevića na tri minuta pre kraja kada je uhvatio promašaj svog saigrača i pogodio uz faul za krucijalni beg domaćih na +6.

Crno-beli su najavili da će tražiti osvetu za poraz u Beogradu nakon produžetka rezultatom 100:96, ali je zapravo bilo potrebno mnogo više da bi se pobedilo na evroligaškom gostovanju.

Čak ni protiv, ne preterano sjajne Valensije, oslabljene bez Klavera, Hermansona, Himenesa, Rivera i Van Rosoma.

Partizan je sada na skoru 9-11, dok je Valensija ispred sa po 10 pobeda i poraza.

Partizan je odlično počeo meč u dvorani „Fuente de San Luis“ i snažnim zakucavanjima Matijasa Lesora, te dalekim trojkama Kevina Pantera vodio u uvodnim minutima.

Sve je delovalo veoma dobro do prvog televizijskog tajm-auta sredinom prve deonice, a onda je počeo slobodan pad tima Željka Obradovića.

Igračima Valensije ostavljano je previše prostora za lake šuteve i, samim tim, poene, dok organizacija napada gotovo da nije postojala.

Uvukla se nervoza i bezidejnost među bekove crno-belih, a oslabljena Valensija je pogađala sve više i više.

Najbolji opis prve deonice je pogodak sa zvukom sirene na isteku prve četvrtine. Partizanovi igrači daleko od protivnika dozvolili su ofanzivan skok i lake poene za velikih +12 u korist španskog tima.

Nije se slika mnogo promenila u nastavku, osim što su „slepi miševi“ ušli u ofanzivan problem koji Partizan nije više iskoristio osim mini-serijom 6:0.

Imao je i šut za tri poena za prilazak na -3, ali je promašen, a par sekundi kasnije Veb je pogodio isti šut za +9 Valensije.

Tako je odbijen poslednji nalet Partizana na ovom meču, iako je bila tek sredina druge četvrtine.

Ako se na sve to nadovežu vrlo loši procenti sa slobodnih bacanja, jasno je zašto je prilično skromna ekipa Valensije na poluvremenu imala ogromnih +10.

Imala je u jednom momentu i +16, ali je Uroš Trifunović smanjio zaostatak pred odlazak na veliki odmor sa dve uzastopne trojke.

Međutim, frapantan je podatak da je Partizan u prvom poluvremenu imao samo tri pogotka u šutu za dva poena, a znamo da je to jedno od njegovih najjačih oružja ove sezone.

Partizan je dobar impuls sa kraja druge preneo na početak treće deonice i uspeo da dođe do samo tri poena minusa – 58:55.

I tada, umesto da iskoristi zalet, „parni valjak“ je opet ostao ukopan, a ne preterano impresivna Valensija je ponovo pobegla na dvocifrenu razliku (65:55).

Na sve to Matijas Lesor je početkom četvrte deonice dobio petu ličnu grešku i Partizan je u poslednjih devet minuta ostao samo sa Alenom Smailagićem na centru, pa je „peticu“ morao da igra i Zek Ledej.

Ali, ni tada nije bilo gotovo, pošto zaista Valensija nije delovala kao tim koji je umeo da zatvori utakmicu.

Partizan je trojkom Kevina Pantera stigao do 75:72 i bio na jednu odbranu od izjednačenja i preokreta, ali svaki put je nešto nedostajalo Partizanu.

Ovog puta koštao ga je ofanzivan skok dozvoljen Bojanu Dubljeviću koji je pogodio uz faul i odlepio Valensiju na, u tom momentu, velikih +6.

Na kraju je Egzum trojkom doneo četiri poena razlike, ali par sekundi kasnije Veb iz ćoška pogađa trojku za 86:79 i tu je bio kraj nadanjima Partizana da može do željenog preokreta.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK RAZOČARAO: Valensija nadigrala bledi Partizan i udaljila ga od TOP 8!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*