DŽIKIĆ: Važno limitirati Olimpijin broje poena u tranziciji

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da poštuje Olimpiju i dodao da će njegova ekipa u predstojećem meču u Jadranskoj ligi morati da limitira broj poena slovenačkog tima iz tranzicije.

„Poštujemo svakog protivnika, naročito kada u svom sastavu ima više vrlo talentovanih igrača, koji sami mogu da odluče ishod meča. Gosti imaju punu rotaciju, sa deset igrača, odnosno na svakoj poziciji imaju i startera i definisanog ‘bek ap’ igrača, nemaju potrebe za improvizacijama kada je formacija u pitanju“, rekao je Džikić za sajt kluba.

Partizan u nedelju od 17 časova dočekuje Olimpiju u meču petog kola Jadranske lige.

Džikić je naveo i da taj slovenački klub ima vrlo „potentnu spoljnu liniju, kombinaciju atleticizma i dobrih šuterskih sposobnosti“.

„Vrlo je važno da se limitira njihov broj poena u tranziciji, vrlo brzo prelaze ufazu napada i nepropuštaju priliku da upute šut za tri poena ukoliko odbrana nije fokusirana. Očekujemo da se odluče za alternativne odbrane, i za to smo se spremali“, rekao je trener Partizana.

Krilni centar Partizana Stefan Birčević kazao je da je Olimpija ozbiljan protivnik i da pristup crno-belih utakmici mora da bude u skladu s tim.

„Imaju dobar tim, igraće bez pritiska i takva situacija uvek mora da se tretira na adekvatan način. Mi znamo da će Pionir biti pun, i da ćemo dati sve od sebe u ovom trenutku“, rekao je Birčević.

Beta