NEMA ŠALE: Fjuriju oduzeta licenca!

Britanski bord za kontrolu boksa oduzeo je danas licencu Tajsonu Fjuriju, doskorašnjem neprikosnovenom šampionu teške kategorije, koji je nedugo pre toga napustio titule u verzijama WBO, WBA i IBO.

„Britanski bord za kontrolu boksa potvrdio je da je bokserska licenca gospodina Fjurija suspendovana do završetka istrage po pitanjima dopinga i medicinskih razloga“, navodi se u kratkom saopštenju organizacije.

Fjuri je danas saopštio da je napustio titule u tri verzije koje su ostale u njegovom vlasništvu od novembra prošle godine, kada je šokirao do tada neprikosnovenog šampiona Vladimira Klička.

Britanac je tada osvojio i IBF pojas, ali mu je on ubrzo oduzet jer ga nije branio.

Fjuri je dva puta odlagao revanše sa Kličkom, a posle drugog puta je otkriveno da pati od depresije i da je koristio kokain, kao i da mesecima nije trenirao.

Tajson Fjuri je u obrazloženju svoje odluke naveo da ceni i poštuje bogatu istoriju teške kategorije, koja je imala bezbroj legendarnih šampiona, i da zato želi da titule ostanu aktivne.

„Mislim da je fer i ispravno da titule ostanu aktivne, za dobrobit boksa, da dozvolim drugim kandidatima da se bore za upražnjene titule, koje sam ponosno osvojio i držao kao nepobeđeni šampion teške kategorije“, navodi se u saopštenju Tajsona.

Borac je poželeo sreću drugim kandidatima.

„Titule sam osvojio u ringu i verujem da je trebalo da ih izgubim u ringu, ali nisam trenutno u stanju da ih branim, i zato sam doneo ovu tešku i emotivnu odluku da napustim moje cenjene titule i ostalim kandidatima poželim sve najbolje. Ja se sada prepuštam novom velikom izazovu u mom životu za koga znam da ću ga savladati, baš kao i Klička“, napisao je Fjuri.

Beta