TUMBAKOVIĆ: Nismo igrali lepo, ali pobeda se računa!

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković izrazio je zadovoljstvo posle velike pobede u Danskoj (1:0) u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i poručio da su igrači pokazali disciplinu i kako bi trebalo da se bore za svoju zemlju.

Crnogorci su napravili veliki podvig trijumfom u Kopenhagenu golom Fatosa Bećiraja u 32. minutu, posle odlične asistencije Stevana Jovetića, i osvojili sedmi bod posle tri utakmice.

„Znali smo da je Danska talentovana ekipa, ali i da mora da pobedi, pa nam je iz tog razloga bio olakšan taktički momenat. Nismo žurili, mislim da smo prvo poluvreme korektno odigrali. Tražio sam da „skratimo teren“, protivnika udaljimo od gola i to smo apsolutno uspeli“, rekao je Tumbaković posle utakmice, a prenose Vijesti.

On je posebno pohvalio igru u odbrani i profesionalan pristup igrača, iako smatra da nisu prikazali dopadljiv fudbal.

„U drugom poluvremenu spontano smo se vraćali u odbranu. Protivnik je ubacio visoke igrače, mi smo se izborili sa takvim situacijama i mislim da smo zasluženo pobedili. Sada nije bilo lepote u igri, ali cilj opravdava sredstvo“, poručio je srpski stručnjak i nekadašnji trener Partizana.

Crna Gora se, zajedno sa Poljskom, nalazi na prvom mestu E grupe kvalifikacija za SP, sa dva boda više od Rumunije i četiri od Danske.

Tanjug