CRNO-BELI I DALJE NE ZNAJU ZA PORAZ U ABA LIGI: Partizan se mučio, ali stigao do važnog trijumfa u Skopju!

Košarkaši Partizana, teže nego što se očekivalo, stigli su do četvrte pobede u ABA ligi. Tim Aleksandra Džikića slavio je na gostovanju u Skopju protiv ekipe Karpoš Sokoli sa 84:77.

Utakmica je počela nešto boljom igrom Crno-belih, ali domaćin nije dozvoljavao gostima da se previše odlepe. Partizan je tokom prvog perioda imao najveću prednost od 5 poena, ali je na kraju bilo 22:20. Kao i u prethodnim mečevima najbolji u dresu našeg tima bio je Hečer. Karpoš je uspeo na početku druge deonica da stigne i do prednosti, ali je ubrzo Partizan ubacio u veću brzinu i stigao do najveće razlike od osam poena. Ipak, usledio je očajan period u igri višestrukog prvaka ABA lige, pa se domaćin potpuno vratio u meč, i preokrenuo na 41:40. Uspeo je Partizan da poentira, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću kluba iz Humske.

Partizan je dobro otvorio drugo poluvreme, stigao je do vođstva od 50:43, ali ponovo je olako ispustio stečenu prednost, pa je Karpoš serijom 13:o poveo sa 56:50. Uspeli su gosti uz Beograda da do kraja treće četvrtine preokrenu rezultat, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa vođstvom našeg tima od 62:61. A, poslednji period počeo je rezultatskom klackalicom, koja je trajala do rezultata 70:69 za Karpoš. Partizan je shvatio da je vrag odneo šalu i zaigrao nešto bolje, pa je stigao do kapitalne prednosti od sedam razlike. Crno-beli stečenu prednost nisu ispuštali do kraja, pa su dosta teže nego što se očekivalo savladali možda najslabiji tim u ligi sa 84:77.

Ponovo je najbolji u timu Partizana bio Vilijem Hečer, Amerikanac je dao 21 poen, Veličković je dodao 13, a Ratkovica 12 poena. U domaćem timu najefikasniji su bili Zeković i Labović sa 15 koševa, Peri je ubacio jedan manje.

Ovo je Partizanu četvrti trijumf iz isto toliko mečeva, pa deli prvo mesto sa Zvezdom i ekipom Budućnosti. Karpoš je nastavio sa lošim rezultatima, pa i dalje ne zna za pobedu.