DAN D: Srbija dočekuje Austriju u jednom od najvažnijih mečeva kvalifikacija za Rusiju!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal dočekuje Austriju u meču koji bi prema najavama mogao da bude prekretnica na putu prema Rusiji 2018. godine.

„Austrija je najkvalitetniji protivnik u kvalifikacijama do sada. Imaju nekoliko individulaca koji mogu da naprave razliku. Kada se vidi FIFA rang lista Austrija je favorit. Prepuštamo im tu ulogu na papiru. Međutim, meni je važno šta će biti na terenu“, rekao je selektor Srbije Slavoljub Muslin na poslednjoj konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Kapiten Branislav Ivanović, jedini iz tima koji pamti pobede protiv Austrijanaca u kvalifikacijama a Južnu Afriku, istakao je da je duel od ogromnog značaja.

„Pobeda bi za nas bila veliki korak i može da bude prelomni trenutak. Austrija je ozbiljan protivnik, za svaki respekt i zna da igra na rezultat. Ne smemo da srljamo, čeka nas težak meč“, poručio je Ivanović i posebno apostrofirao napadača Stouka Marka Arnautovića, Austrijanca sa srpskim poreklom.

Arnautović i još jedan Srbin Aleksandar Dragović, koji su izuzetno važni za Austriju, istakli su veliko poštovanje prema zemlji iz koje su potekli i najavio da, ukoliko postignu gol, neće slaviti.

Srbija i Austrija posle dva kola, zajedno sa Velsom i Irskom, imaju po četiri boda, dok su Gruzija i Moldavija bez bodova.

Vececras se sastaju i Moldavija – Irska, odnosno Vels – Gruzija.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se od 20.45 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

Tanjug