POBEDA KOJA JE BILA MELEM ZA SVE RANE: Dan kada su srpski Orlovi ućutkali Elbasan i rastužili celu Albaniju (VIDEO)

Na današnji dan, 8. oktobra 2015. godine, fudbaleri Srbije savladali su Albaniju sa 2:0 u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Kao što je poznato Orlovi su pred meč sa omrznutim rivalom izgubili bilo kakve šanse za plasman u Francusku, ali je to bilo više od obične utakmice. Albanci su bili na korak od istorijskog uspeha, i pobeda protiv Srbije bi ih odvela po prvi put na završnicu nekog prvenstva i sigurno je da bi usledila velika žurka u Elbasanu.

Ipak, naši fudbaleri su bili partibrejkersi, te su pobedom od 2:0 barem malo vratili Albancima za nerede koje su izazvali one tužne noći na stadionu Partizana.

Činilo se da će se utakmica završiti bez pobednika, ali i bez golova. Srećom, Orlovi se nisu mirili sa takvim krajem, pa je Kolarov u 91. minutu doneo Srbiji prednost, a Ljajić  samo tri minuta kasnije ispalio još jedan hitac u srca svih na stadionu, pa je ekipa selektora Ćurčića slavila sa 2:0.

Ovaj trijumf je, uz visoko podignuta tri prsta Duška Tošića, bar tih dana bio melem na ranu posle još jednih neuspešnih kvalifikacija naše fudbalske reprezentacije.

Albanci su kasnije otišli na Evropsko prvenstvo, ali sigurno i dan danas i te kako dobro pamte ovaj poraz!