SPEKTAKL U MADRIDU: Real bacio na kolena moćnu Oklahomu (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida u spektakularnoj utakmici savladali su Oklahomu sa neverovatnih 142:137 (22:35, 28:30, 37:30, 39:31, 16:11; 126:126).

Madriđani su tokom drugog perioda imali i zaostatak od 22 poena razlike, ali su predvođeni sjajnim Serhiom Ljuljem odigrali dosta bolje u nastavku, u kom su izborili produžetke, a kasnije i senzacionalnu pobedu.

Neverovatni Ljulj je čak tri puta pogađao uz zvuk sirene. Prvo na kraju prvog poluvremena, onda u poslednjim trenucima trećeg period, a najvažniji pogodak uputio je krajem četvrte deonice kada je ubacio trojku za produžetak. Noćioni je promašio drugo bacanje sa namerom, a lopta se nekako našla u rukama lucidnog Realovog pleja, a on je postigao trojku za produžetke. Sjajni Oladipo je pokušavao da donese prevagu i trijumf Tanderima, ali su „poludeli“ Madriđani izdržali i slavili.

Najefikasniji u kraljevskom taboru bio je Kerol sa 24 poena, pratio ga je heroj Ljulj sa 22 i 9 asistencija, a dobru rolu je imao i Otelo Hanter sa 19 koševa. U ekipi Oklahome ubedljivo najbolji utisak ostavio je Viktor Oladipo sa 34 poena, Kanter je takođe bio izuzetan sa 29 poena i 10 skokova. Rasel Vestbruk nije bio na prepoznatljivom nivo i ubacio je 18 poena, ali nije igrao ni u četvrtom periodu, ali ni u produžecima.

Real je šutirao trojke neverovatno, 20/37, pa je to bio i najveći razlog za pobedu nad NBA timom posle devet godina, kada je pao Toronto. Evropska košarka, ipak nije toliko lošija od NBA!