KATAI: Teško mi je što sam napustio Zvezdu, pamtiću Delije (VIDEO)

Ljubimac Delija Aleksandar Katai poslednjih minuta prelaznogrtoka napustio je voljenu Zvezdu i otišao u španski Alaves.

Crveno-beli mađioničar će ostaviti veliku prazninu u našem prvenstvu, pa će u njegovim igrama sada uživati Španci, dok mi samo možemo da se nadamo da se na našim terenima pojavi neki novi Katai.

Navijačima Zvezde teško je pao odlazak virtuoznog veziste, ali ni njemu nije lako.

–  Sa jedne strane mi je teško što sam napustio Crvenu zvezdu, a sa druge svi mi igrači imamo ambicije da odemo na nešto bolje. Kad kažem bolje – Primera je jedna od najjačih liga na svetu. I svi želimo da se oprobamo tamo, pa mi je drago što ću, bar se nadam, igrati sa ekipama kakve su Barsa, Real, Atletiko, Sevilja, Valensije, rekao je Katai za Zvezdinu televiziju.

Kako kaže, poslednjeg dana prelaznog roka mu ništa nije bilo jasno.

–  Nisam pojma imao kako sve to ide poslednjeg dana prelaznog roka. Prvi put, kada sam išao u Olimpijakos, samo su mi rekli: „Spakuj kofere, sutra letiš u Atinu“. Nisam znao kako ide kad je poslednji dan, nisam znao za taj program, da to sve mora da se ubaci u isto vreme, da se poklopi… Čudno je bilo jako. Sećam se samo da mi je Miljan (Milošević, porptarol kluba) rekao: „Hajde refrešuj to da vidimo da li smo uspeli ili ne“. I uspeli smo.

Najveća uspomena na vreme provedeno u Zvezdi biće mu navijači i meč sa Ludogorecom.

– Navijače definitivno. Ona revanš utakmica sa Ludogorecom. Ne da nisam imao priliku da igram u takvom ambijentu, nego nije bilo ni blizu. Fenomenalno, izjavio ja Katai u intervjuu za Zvezda TV.