DOŠAO JE I TAJ DAN: Mogu li fudbaleri Srbije do Rusije?

Fudbalska reprezentacija Srbije danas započinje novi kvalifikacioni ciklus na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, sa željom da ostavi iza sebe loše rezultate iz prošlosti i plasira se na veliko takmičenje nakon što je prethodna tri propustila.

Posle kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pred srpskim fudbalerima je novi početak, sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, kao i sa velikim motivom i željom da konačno iskažu svoj kvalitet i obraduju naciju.

Prvi rival „orlivima“ biće Republika Irska u Beogradu, protiv kojeg je imala mnogo uspeha u međusobnim duelima, ali Ostrvljani dolaze na krilima dobrih rezultata sa EURO.

Plasman u Rusiju neće biti lak, u grupi su čak tri nedavna učesnika sa EP – Austrija, Irska i Vels, pored Moldavije i Gruzije, ali selektor Muslin je veliki optimista.

„Dobro smo radili i spremali se, nemamo kadrovskih problema, orni smo za početak kvalifikacija. Svi jedva čekamo duel sa Ircima, nadam se da ćemo krenuti uz dobru igru i pobedu. Imamo nameru da se iskupimo za rezultate iz prošlosti, iako smo ih zaboravili“, rekao je Muslin na konferenciji za medije dan uoči utakmice.

Direktan plasman na SP obezbediće pobednici devet kvalifikacionih grupa, pridružiće im se još četiri kroz baraž, u koji idu drugoplasirani, osim jednog sa najslabijim učinkom.

Utakmica između Srbije i Republike Irske igra se večeras od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

Tanjug