KIKS CRVENO-BELIH U BAČKOJ PRED KELN: Boaći sa bele tačke u samoj završnici doneo bod Zvezdi!

ricmond-boakye-boaci-crvena-zvezda-red-star

Bačka i Crvena zvezda remizirali su u Bačkoj Palanci u prvom meču 20. kola Superlige Srbije – 2:2 (1:0).

Favorizovani gosti su dva puta gubili, ali su uspevali da se vrate, dok je Nenad Milijaš propustio priliku da u samom finišu ipak donese crveno-belima sva tri boda, ali je pogodio prečku.

Gledali smo veoma kvalitetan i uzbudljiv fudbal na stadionu Slavko Maletin Vava, u koji je domaćin ušao veoma angažovano i ofanzivno, i može se reći da ne bi bilo nezasluženo i da su oni slavili na kraju.

Ekipa Vladana Milojevića je tako prekinula seriju od devet uzastopnih trijumfa u nacionalnom šampionatu, u kojem ne zna za poraz od prvog oktobra, pa je malo pokvarila uvertiru pred meč decenije narednog četvrtka na krcatoj Marakani – kada pobeda ili remi protiv Kelna donose proleće u Ligi Evrope.

Ipak, sigurno da niko crveno-belima neće zameriti ovaj kiks ukoliko se izbori prolaz u nokaut fazu posle tačno dve i po decenije.

Beograđani su upisali tek drugi remi u Superligi, što će pokušati da iskoristi večiti rival Partizan, koji u nedelju dočekuje Vojvodinu, kako bi razliku smanio na četiri boda, dok je tim iz Bačke Palanke sada 12. sa 18 bodova.

Imala je i Zvezda svoje šanse u uvodnih dvadesetak minuta igre, ali je Bačka bila nešto konkretnija, da bi do vođstva stigla u 27. minutu – kada Ivan Đorić kažnjava propust Filipa Stojkovića i Damira Kahrimana i lobom sa roglja kaznenog pogađa praznu mrežu.

Mogao je Aleksandar Pešić da odgovori na drugoj strani nedugo zatim, ali je njegov udarac sa sedam, osam metara otišao direktno prečke, imao je i domaćin još jednu dobru priliku, ali se rezultat do odlaska na odmor više nije menjao.

Posle devet minuta nastavka, koji je odigran u nešto mirnijem ritmu, crveno-beli stižu do izjednačenja posle udarca iz ugla i gužve u kaznenom prostoru. Prvi udarac Ričmonda Boaćija biva izblokiran, ali se lopta ponovo odbija do Ganjanina koji je uz malo sreće ipak šalje u mrežu.

Očekivano, gosti su još više pojačali pritisak, ali je to ostavilo ogroman prostor domaćima koji to ubrzo i koriste. Damir Kahriman istakao se sa dve odlične intervencije, međutim – saigrači ga nisu ispratili, a to kažnjava Milan Makarić i usamljen na drugoj stativi lako pogađa mrežu.

Delovalo je da će Bačka uspeti da izdrži, dobro su zatvorili sve prilaze golu, birajući najednostavnija rešenja, ali onda Nemanja Ilić ruši Pešića, glavni arbitar Marko Popović odmah pokazuje na ‘belu tačku’, a Boaći rutinski dolazi do svog 14. gola u Superligi, ujedno postavivši i konačan rezultat susreta.

B92