SOLIDNA UVERTIRA PRED DINAMO: Partizan se mučio, pa savladao Rad

Foto: FK Partizan

Ekipa Miroslava Đukića, koji je „promešao“ karte i odmorio „pola“ tima uoči Dinamo iz Kijeva, je odigrala dva različita poluvremena, ispustila dva gola prednosti iz prvog dela, ali je slavila zahvaljujući sjajnoj završnici

Posle prvih 45 minuta izgledalo je da će Partizan lako osvojiti tri boda na Banjici. Crno-beli su sve vreme diktirali ritam i poveli u 15. minutu preko Ognjena Ožegovića, koga je sjajno proigrao Petar Đuričković.

Tim Miroslava Đukića je kontrolisao utakmicu i čekao šansu da duplira prednost, a ona je stigla u 28. minutu kada posle kornera Đuričkovića greši golman Rada Zogović, a to koristi Mitrović i postiže prvenac u crno-belom dresu.

Partizan rutinski privodi kraju prvo poluvreme, koje je donelo dvostruku agoniju treneru domaćina Gordanu Petriću, jer je morao da iskoristi sve tri izmene zbog povreda.

Međutim, sve se preokreće posle odmora, Rad kreće agresivno i za samo osam minuta stiže do poravnanja. Prvo je Zonjić iskoristio jedan odbitak u kaznenom i smanjio na 1:2 u 48. minuta, da bi samo pet kasnije Vujačić izjednačio posle prodora Denića po levoj strani.

Usledio je pritisak Partizana, tokom koga je Rad vrebao šansu iz kontranapada, a sjajnu za neočekivani preokret propustio je sredinom poluvremena Lutovac, koji šutira preko gola sa 12-13 metara.

Mučio se šampion da vrati vođstvo, ali se pritisak isplatio 12 minuta pre kraja, Tavamba je nadigrao odbranu Rada i proigrao mladog Đorđa Jovanovića koji donosi Partizanu 3:2.

Nekoliko minuta pre kraja Tavamba kruniše odličnu igru golom, sve je uradio sam na levoj strani i dijagonalom stavio tačku na meč, za pobedu Partizana od 4:2.

Partizan iz deset utakmica ima 23 boda, pet manje od lidera Crvene zvezde, čiji je sada prvi pratilac nakon što su crveno-beli u derbiju kola nadigrali Vojvodinu 2:0.

Crno-beli u četvrtak dočekuju Dinamo Kijev u drugom kolu Lige Evrope, a Đukić uoči tog meča ima još jedan problem, jer se na zagrevanju pred Rad povredio golman Vladimir Stojković.

U sledećem kolu Partizan igra još jedan lokalni derbi, dočekuje Čukarički, dok će Rad seriju od sedam poraza pokušati da prekine u Ivanjici protiv Javora.

B92