DOBRA UVERTIRA PRED DERBI: Zvezda rutinski pokorila Ivanjicu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su u 23. kolu Superlige Srbije pobedili Javor u Ivanjici sa 2:0.

Golove su postigli Aleksandar Pešić u 38. minutu i Stefan Mitrović u 56. minutu igre.

Promešao je karte Miloš Milojević za ovaj susret. Pošto Crvenu zvezdu očekuje večiti derbi sledećeg petka, u sastavu nije bilo Strahinje Erakovića i Mirka Ivanića (nije doputovao), ali se to i nije toliko osetilo u igri Beograđana, jer smo gledali jedno interesantno prvo poluvreme na stadionu kraj Moravice.

 


Od starta meča crveno-beli su stavili do znanja svom protivniku da će se oni pitati za sve na terenu, ali ni domaći nisu bili nemi posmatrači dešavanja.

Najagilniji u prvom delu utakmice je bio Aleksandar Pešić koji je pre svog gola propustio dve kolosalne šanse, tako da je mogao znatno ranije da donese prednost svom timu.

Igrači Javora su se orjentisali na kontranapade i čekali su grešku crveno-belih kojih je bilo nekoliko u prvom delu utakmice.

Najbolju šansu za domaće u prvom delu možemo reći da je imao Kempbel koji je 17. minutu posle centaršuta Ilića šutirao preko gola.

Zvezda je kako se bližio kraj prvog poluvremena podizala ritam igre, i to joj se isplatilo u 38. minutu meča, kada je uz dosta sreće stigla do prednosti.

Šutirao je Katai sa nekih 30 metara, a lopta je na putu ka golu pogodila Aleksandra Pešića i na kraju završila u golu.

Posle gola Zvezde baš se rasplamsala igra na terenu, ređale su se šanse na oba gola, ali do kraja nije bilo više pogodaka, iako je Crvena zvezda preko Mijailovića i Bukarija lagano mogla do drugog pogotka.

U 56. minutu je Crvena zvezda duplirala prednost, kada je Stefan Mitrović posle asistencije Aleksandra Kataija pogodio za svoj treći gol u sezoni.

Samo pet minuta kasnije Mitrović je mogao do novog gola. Sjajno je novopečeni reprezentativac Srbije kombinovao sa Pešićem, izašao ispred golmana Javora, ali je šutirao pravo u njega.

Od 65 minuta Milojević je počeo da menja i da polako obara ritam utakmice, i da iz igre vadi bitne igrače, kako se ne bi povredili ili dobili karton i tako propustili „večiti“ derbi.

Crvena zvezda u sledećem kolu igra 159. „večiti“ derbi, koji je na programu u petak od 19 časova, dok će Javor gostovati Kolubari u sledećem kolu.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "DOBRA UVERTIRA PRED DERBI: Zvezda rutinski pokorila Ivanjicu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*