GOLDEN STEJT BLIZU TITULE: Kari i Durent uništili Lebrona!

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 2:0 protiv Klivlenda u finalu plej-ofa NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobedili aktuelnog šampiona sa 132:113.

Voriorse je do pobede predvodio Stefen Kari „tripl dabl“ učinkom od 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija, a dobru partiju prikazao je i Kevin Durent sa 33 poena, 13 skokova, šest asistencija i pet blokada.

Posle šest nedelja odsustva, Golden Stejt je sa klupe ponovo predvodio trener Stiv Ker, pošto se oporavio od zdravstvenih problema posle operacije ledja.

„Ker mi je na poluvremenu rekao da zaboravim izgubljene lopte i da igram sa strašću i sa uživanjem“, rekao je Kari.

Pobedi su doprineli i Klej Tompson sa 22 poena i sedam skokova i Drejmond Grin sa 12 poena, šest skokova i šest asistencija.

Golden Stejt je ostvario 14. uzastopnu pobedu i bez poraza je u ovogodišnjem plej-ofu. Voriorsi će pokušati da postanu prva ekipa u istoriji lige koja je bez poraza završila doigravanje i osvojila titulu.

U ekipi aktuelnog šampiona Lebron Džejms ostvario je „tripl dabl“ učinak od 29 poena, 11 skokova i 14 asistencija. On je izjednačio rekord Medžika Džonsona od osam „tripl dabl“ učinaka u finalima NBA lige.

Kevin Lav postigao je 27 poena uz sedam skokova, a Kajri Irving 19 poena i sedam asistencija.

Finalna serija sada se seli u Klivlend, gde će Kavalirsi biti domaćini u naredne dve utakmice. Treći meč na programu je u noći izmedju srede i četvrtka.

Golden Stejt je 2015. godine osvojio šampionsku titulu pošto je pobedio Klivlend sa 4:2, dok je prošle godine ispustio vodjstvo od 2:0 i izgubio je sa 3:4.

„Ovo je bio niz dobrih rezultata, ali to ništa neće značiti sve dok ne završimo posao u ovoj seriji. Verujte, mi to znamo. Prošle godine smo vodili sa 2:0 i izgubili smo“, rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Ker je dobio ovacije prepune hale.

„Osećao sam se sjajno. Zaista su me lepo dočekali navijači i moji igrači. Sjajno je ponovo stajati pored terena. Zabavno je osetiti energiju velikog finala“, rekao je Ker.

Kari je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja, postigao je 14 poena.

„Volimo kada je trener sa nama. Volimo njegov glas. Sa njim smo kompletna ekipa, mnogo nam znači“, rekao je Kari.

Beta