ALEGRI: Možemo do titule prvaka Evrope!

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da njegovi fudbaleri imaju mesec dana da unaprede igru za finale Lige šampiona, a pozvao ih je i da sačuvaju koncentraciju jer veruje da imaju dobru šansu da pobede.

Šampion Italije plasirao se u finale Lige šampiona tako što je u utorak uveče pobedio Monako 2:1, odnosno sa ukupno 4:1 u dvomeču. Protivnik u finalu u Kardifu 3. juna biće mu pobednik duela Real-Atletiko, u kome kraljevski klub večeras brani 3:0 iz prvog meča.

„Juventus ima vrlo dobru šansu da osvoji Ligu šampiona ove sezone, ali moramo da igramo još bolje. Imamo mesec dana da radimo na unapredjenjima i ne smemo da zaboravimo da nas pre toga čeka još važnih utakmica“, rekao je Alegri za sajt Juventusa.

„Stara dama“ je jako blizu odbrane titule u Italiji, a plasirao se i u finale nacionalnog kupa, u kome će igrati protiv Lacija.

Treba nam bod protiv Rome u nedeljeu, inače ćem morati da pobedimo Krotone da bismo osvojili ‘skudeto’. Moramo da ostanemo budni i potpuno koncentrisani u svakom trenutku. Oduševljen sam mojim igračima i svime što su postigli ove sezone. Nije bilo lako napraviti ovo u Ligi šampiona. Sada smo došli u ključni deo sezone i moramo ovih dana ozbiljno da razmišljamo, jer nismo još ništa osvojili. Moramo da razmišljamo o prvenstvu, kupu i Ligi šampiona, tim redom“, rekao je Alegri.

Ovo će Alegriju biti drugo finale Lige šampiona sa Juventusom u poslednje tri godine, ali on je čvrst u stavu da ne želi da uzima zasluge za uspeh fudbalera.

„Ne zanima me preuzimanje zasluga. Svoj posao radim sa entuzijazmom. Zanimaju me rezultati, a njih mogu da ostvarim jer imam kvalitetne igrače sa kojima radim. Volim trenerski posao i to je ono što mi omogućava da mirno radim. Kada počnem da se osećam stres i kad ne budem više uživao, tada ću prestati“, rekao je Alegri.

Trener Monaka Leonardo Žardim pohvalio je napore svog mladog tima, koji posle eliminacije iz Evrope može da usmeri svu svoju energiju na domaće prvenstvo.

„S jedne strane je bio vrlo iskusan tim, a sa druge mlada ekipa. Presrećni smo ovim polufinalom i vrlo sam ponosan na igrače. Oni su dali sve od sebe, tako da smo mogli i do nerešenog u drugom meču. Izlazimo iz takmičenja uzdignute glave. Sada ćemo da se koncentrišemo na prvenstvo“, rekao je Žardim

Beta