SERENIN KRAH: Pliškova počistila Serenu, i bacila je na drugo mesto WTA liste, Kerber u dva seta bolja od Voznjacki

Senzacija u Njujorku. Karolina Pliškova je u dva seta 6:2, 7:6 (7-5) izbacila Serenu Vilijams u polufinalu US Opena.

Ovaj poraz Amerikanku će poslati na drugo mesto na WTA listi, a čelo će preuzeti Anželik Kerber, koja je bila bolja od Karoline Voznjacki 6:4, 6:3.

Pliškova koja do turnira u Njujorku nikad nije prošla dalje od trećeg kola na Grend slemovima nastavlja svoj čudesan put. Čehinja je u prvom setu potpuno počistila Serenu sa terena, Amerikanka jednostavno nije imala odgovor ni za šta. Napravila je dva brejka, dok nijednom nije izgubila svoj servis, pa je posle 28 minuta igre bilo 6:2 i 1:o za Pliškovu. Drugi set je doneo dosta veću neizvesnost. Čehinja je u petom gemu prva oduzela servis protivnici, ali več u narednom gemu Serena pravi ribrejk. Do kraja seta obe igračice su osvajale svoje gemove, pa se ušlo utaj-brejk. Pliškova je sjajno krenula, povela je sa 3:0. Ipak, Vilijams se nije dala, uzela je četiri poena i potpuno preokrenula situaciju. Međutim, Serena je tu stala, Pliškova je osvojila četiri od narednih pet poena, i iskoristila prvu meč loptu za 7:5 u taj-brejku i plasman u veliko finale.

U drugom polufinalu Kerber je bez problema u dva seta savladala Karolinu Voznjacki. Nemačka teniserka je na sličan način osvojila oba seta. Na startu bi dva puta oduzela servis protivnici iz Danske, a onda bi se u finišu malo opustila, pa je Voznjacki uspevala da vrati jedan brejk. Na kraju posle 89 minuta igre, rezultatom 6:4, 6:3 Kerber je došla do novog Grend slem finala, i tako na lep način potvrdila prvu poziciju na WTA listi.