MADRIĐANI NA KOLENIMA: Barsa UNIŠTILA Real, teška povreda obeležila meč!

Euroleague

Košarkaši Barselone savladali su Real Madrid rezultatom 97:82 u „El klasiku“ 27. kola španske ACB lige.

Katalonci su naneli Realu šesti poraz u prvenstvu i sa skorom 22-5 su sada na deobi prvog mesta sa Baskonijom na tabeli.

 


„Kraljevići“, sa kojima će Partizan igrati u četvrtfinalu Evrolige, pokazali su određene slabosti koje bi mogle da se iskoriste u toj seriji.

Najveće su bile vidljive i golim okom, a odnose se na skakačku dominaciju Barselone, jer je imala čak 42 uhvaćene lopte, naspram Realovih 26.

Barsa je u ofanzivnim skokovima bila bolja, 16:8. Istina, u timu nije bilo Vensana Porijea, ali je bio tu Edi Tavares za koga je Šarunas Jasikevičijus pronašao rešenje.

Posle egala na velikom odmoru, domaći tim je u Blaugrani ubacio Realu 31 poen u trećoj četvrtini.

Tada je Barsa stvorila dvocifrenu prednost, a u poslednjem kvartalu se i odbrana Madriđana potpuno raspala, pa se i velika nervoza uvukla u tabor tima Ćusa Matea.

Sve ovo sigurno je gledao Željko Obradović, pa će sa svojim stručnim štabom imati šta da izvuče i iskoristi u Top 8 seriji koja počinje 25. aprila.

Najefikasniji igrač susreta bio je Nikola Mirotić sa 23 poena, a pratio ga je Tomaš Satoranski sa 18 pogodaka i osam asistencija.

Nikola Laprovitola je dodao 14, uz isti broj asistencija, a Sertah Šanli je imao 12 poena.

U ekipi Reala je Džanan Musa imao 23 poena, a Geršon Jabusele 19, dok je Adam Hanga imao 11 i njih trojica su bili jedini dvocifreni igrači gostiju. Mario Hezonja imao je devet poena.

 


Utakmicu je obeležila teška povreda Aleksa Abrinjesa, verovatno je u pitanju koleno, a u Blaugrani mnogi nisu mogli da gledaju dešavanja na parketu, pa ni Džanan Musa.

Povrede su imali i Kori Higins i Jan Veseli, kojih u drugom poluvremenu nije bilo na parketu.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "MADRIĐANI NA KOLENIMA: Barsa UNIŠTILA Real, teška povreda obeležila meč!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*