GOSPODSKI POTEZ ĐOKOVIĆA: Novak povukao kandidaturu!

Djokovic

Prvi reket sveta Novak Đoković, saopštio je da se povlači iz kandidature za članstvo u ATP Savetu igrača.

Osvajač 17 grend slem titula, koji je letos bio jedan od osnivača novog udruženja igrača, PTPA, zahvalio se svima koji su ga novminovali, ali je objasnio zbog čega ne može da ostane u trci.

Pismo prenosimo u celosti:

– Želim da vas informišem sa situacijom koja se tiče moje nominacije na sledećim izborima za ATP Savet igrača. Kao prvo, počastvovan sam konstantnom podrškom i poverenjem onih koji su me nominovali. Nažalost, imajući u vidi poslednja dešavanja, osećam obavezu sa povučem svoje ime sa liste kandidata. Ne želim da kreiram konflik niti bilo kakvu neizvesnost oko igračkih izbora ili da bude deo bilo kakvih problema koji mogu da nastanu zbog toga. Radim to nerado i teška srca. Uvek sam bio i biću strastven kada je reč o predstavljanju kolega u Savetu. Iskreno verujem da postoji put unapred, nešto što će unaprediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan uticaj na tenis kao sport uopšte. Uveren sam da će PTPA to uspeti uskoro da ostvari.

– Pre nego što završim ovo obraćanje, hoću da naglasim da je izuzetno važno da nemamo sukob interesa u našem sportu. Nadam se da ćemo ići unapred, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP. Želim svima zdravu i srećnu 2021. godinu- rekao je Đoković na kraju poruke.

Be the first to comment on "GOSPODSKI POTEZ ĐOKOVIĆA: Novak povukao kandidaturu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*