NAJAVA DANA: Pirej u fokusu, Građani u Zagrebu, pa sve po redu iz Lige šampiona

OLIMPIJAKOS – C. ZVEZDA, 21.00

Zbog kvaliteta tima, kao i dobrog domaćeg terena, Olimpijakos je favorit, međutim, ukoliko Crvena zvezda bude na nivou iz prethodne godine, biće veoma blizu uspeha. Olimpijakos je kao domaćin igrao nerešeno protiv Totenhema (2:2), izgubio je od Bajerna (2:3), što je samo dokaz koliko vicešampion Grčke može da bude neugodan. Tim Vladana Milojevića zbog toga mora ozbiljno da pristupi odbranbenim zadacima, naravno ne bi li stali u kraj statistici svojih evropskih gostovanja. Naime, na poslednjih 11 gostovanja crveno-beli imaju sedam poraza i četiri remija.

DIN. ZAGREB – MAN. SITI, 18.55

Modri su na trećem mestu u ovoj grupi sa jednim trijumfom, dva remija i dva poraza. U nokaut fazu će stići ako savladaju večerašnjeg protivnika pod uslovom da istovremeno Šahtjor ne savlada Atalantu. Na Maksimiru su bili ubedljivi protiv Atalante (4:0), dok su sa Šahtjorom odigrali nerešeno (3:3). Građani su u prilično lošoj formi. Upravo su poraženi od Junajteda u gradskom derbiju i na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima ostvarili su samo dve pobede. Ipak, u ovoj grupi su na vodećem mestu uz pet bodova prednosti u odnosu na Šahtjor. Prvi duel u Mančesteru dobili su rezultatom 2:0.

ŠAHTJOR – ATALANTA, 18.55

Ukrajinci su drugi na tabeli uz bod prednosti u odnosu na Dinamo i dva više od Atalante. Pobeda bi im svakako obezbedila prolaz dalje, ali do njega mogu i uz remi, ukoliko Dinamo ne savlada Mančester Siti. Od Građana su pred svojom publikom izgubili sa 3:0 i igrali nerešeno sa Dinamom (2:2). Atalanta se vratila u život nakon pobede nad Hrvatima od 2:0. Do sledeće faze takmičenja može ako pobedi večeras, a istovremeno Dinamo ne savlada Mančester Siti. Ipak, iako su u Seriji A bez poraza na gostovanjima, u LŠ su pretrpeli dva ubedljiva poraza (0:4 u Zagrebu, i 1:5 u Mančesteru). Šahtjor je dobio prvi duel u Italiji u dramatičnoj završnici sa 2:1.

ATL. MADRID – LOK. MOSKVA, 21.00

Ovako važna utakmica za Atletiko nije mogla da dođe u gorem trenutku. Dobili su samo jednu od poslednjih šest utakmica, a iako su izgubili prethodne dve u ovoj grupi (2:1 od Leverkuzena i 1:0 od Juventusa) i dalje su drugi na tabeli uz bod prednosti u odnosu na Nemce. Dakle, pobeda je imperativ za Špance, a jedina druga opcija bila bi da Juventus ne izgubi od Leverkuzena u Nemačkoj. Za Lokomotivu je ovo takmičenje već završeno. Poslednja je u grupi i posle uvodne pobede nad Leverkuzenom izgubila je sve preostale mečeve. Oktobarski susret u Moskvi završen je pobedom Atletika od 2:0.

LEVERKUZEN – JUVENTUS, 21.00

Aspirindžije moraju da pobede večeras kako bi prošle dalje, međutim u ovoj priči za njih postoji dobra i loša vest. Dobra je da se Juventus već kvalifikovao i trebalo bi da nastupi u nešto slabijem izdanju, a loša je da drugoplasirani Atletiko dočekuje Moskovljane koji su najslabija ekipa u grupi i ukoliko, što je očekivano, Madriđani pobede onda je nebitno kako će se završiti njihov večerašnji duel sa Juventusom. Leverkuzen je upravo poraz od Lokomotive i doveo u ovakvu situaciju. Juventus je u Torinu slavio sa 3:0. 

BAJERN – TOTENHEM, 21.00

Utakmica nema specifičan takmičarski značaj. Igra se za samopouzdanje, jer Bajern je već rezervisao prvo mesto u grupi, dok Totenhem duži drugu poziciju. Međutim, ako se setimo londonskih 2:7, što Engleze boli kao živa rana, nije isključeno da će i sada sve prštati od naboja. Naravno, nerealno bi bilo nadati se ponavljanju kanonade golova, ali je sasvim sigurno da će Hari Kejn i družina pokušati Bavarcima da vrate za nanesene traume. Hans – Diter Flik želi da ih spreči u tome, naravno kako bi obezbedio maksimalan učinak u grupi za tim iz Minhena.

KLUB BRIŽ – REAL MADRID, 21.00

Domaćin je u problemu, jer Belgijanci ukoliko žele Ligu Evrope, ne ostaje im ništa već da pokušaju da se nametnu kako ih Galatasaraj ne bi ugrozio. Real s druge strane ima kadrovske probleme, poražen je do sada samo od PSŽ-a, a Klub Briž ga golica i zbog remija, pri konačnih 2:2 u drugom kolu. Suštinski, Zinedin Zidan će na ovom meču igrati rasterećenije s Benzemom u špicu koji bi potencijalno može da bude mač nad glavom za Klub Briž. Belgijance treba da brine činjenica koja ne beleži  gol gol kod kuće protiv Galate, ali ni protiv PSŽ-a koji ih je potukao sa 5:0.

PSŽ – GALATASARAJ, 21.00

Čisto gubljenje vremena za Galatasaraj na Parku prinčeva… Jalova će im biti i nada koju uliva minimalac iz drugog kola sa PSŽ-om koji je u Itanbulu uz blagu prednost poseda lopte bio nemilosrdno konkretniji. Uostalom, Turci su na toj utakmici imali samo jedan šut u okvir gola, a pošto znamo da su Francuzi do sada u Grupi A dali 12, a primili svega dva gola i to tek u prošlom kolu pri remiju s Real Madridom, sve je kristalno jasno. Di Marija, Ikardi i Mbape su na potezu, a Galatasaraj na iskušenjima.

LOK. KUBANJ – PARTIZAN, 18.00

Tim Andree Trinkijerija obezbedio prolazak u TOP 16 fazu evropskog takmičenja, tako da će mu susret protiv Lokomotive biti rezultatski neopterećujući. Lokomotiva je pred ovu utakmicu dobila novog trenera, odnosno čoveka s kojim je 2013. godine osvojila Evrokup. Reč je o Jevgeniju Pašutinu, koji sasvim sigurno još uvek nije imao dovoljno vremena da zavede neki nov, za Partizan nepoznat režim igre Lokomotive. Treba znati da je Partizan dobio prvi ovosezonski obračun protiv ruskog tima u Pioniru, ali i da je bilo jako tesno.

SRBIJA Ž. – DANSKA Ž, 10.00

Posle velike pobede Srbije nad favorizovanom Nemačkom u traumatičnoj završnici kada je Kristina Liščević prelomila meč na konačnih 29:28, deluje nam da nema više nemogućih misija za naše devojke. I selektor Ljubomir Obradović je ponosan, ali i oprezan, jer Danska za našim timom kaska tek jedan bod, iako se nije pokazala dobro na dve utakmice u Grupi 1. Oprezan treba biti zato što su Dankinje u proteklom kolu dobile Holandiju sa 27:24.

Izvor: Mozzartsport

Be the first to comment on "NAJAVA DANA: Pirej u fokusu, Građani u Zagrebu, pa sve po redu iz Lige šampiona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*