OSTAO JE BEZ TEKSTA: Smit o skandiranju Grobara!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Džejlin Smit je stigao u Partizan kao veliko pojačanje u toku sezone, ali je veći deo vremena proveo van terena.

Ipak, u poslednjih nekoliko utakmica spada među najbolje košarkaše crno-belih, a tako je bilo i protiv Igokee protiv koje je postigao 12 poena uz šut za tri 4/4.

 


„Izvanredno se ponašao u periodu kada nije igrao. Zahvalio sam mu na tome što je strpljiv. Dočekao je svoju šansu jer je trenirao i ponašao se izvanredno. To su najvažniji kriterijumi“, rekao je Obradović o Smitu nakon meča sa Igosima.

Smit je u izjavi za „Meridian sport“ otkrio da mu prijaju takve reči.

„Trener Obradović ovo radi već 30 godina i on može da kaže kako ko radi. Ja ne volim da pričam mnogo o sebi. Više volim da radim u tišini. Da uložim sebe u to što radim. Trener je to video“rekao je Smit, a potom i otkrio kako se osećao kada je čuo skandiranje sa tribina na utakmici sa Valensijom.

„Bilo je dobro. Baš dobro. Sjajno iskustvo. Odličan osećaj. Da čuješ kako te svi ti ljudi podržavaju. Zaista cenim.“

Priznao je da se nije dobro osećao dok je imao malu ili nikakvu minutažu.

„Nije dobar osećaj kada ne igrate. Razgovarao sam o tome sa agentom, porodicom i prijateljima… I bio sam strpljiv, spustio glavu, vratio se sa dosta samopouzdanja, izvukao sam mnogo prednosti iz rada koji sam uložio sve to vreme dok nisam igrao“.

 


Najavljuje još bolje dane.

„Ovo jeste moj stil. Ovako sam igrao u Albi. Ali, sada oko sebe imam igrače kakvi su Kevin Panter, Džejms Naneli… Sada dolazim do otvorenih šuteva lakše nego što sam dolazio kroz celu karijeru.“

Nada se da Partizan može da odbrani titulu.

„Važno je da idemo utakmicu po utakmicu. Prva sledeća je Igokea, u nedelju. Imamo misiju, potrudićemo se da osvojimo titulu“.

Be the first to comment on "OSTAO JE BEZ TEKSTA: Smit o skandiranju Grobara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*