SJAJNE VESTI: Partizanu ZAGARANTOVANA grupna faza?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Dobre vesti za Partizan stižu iz ostalih evropskih prvenstava.

Crno-beli će se do kraja sezone boriti sa Crvenom zvezdom za titulu prvaka Srbije, a ako to ne učine, svakako će zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, naravno ukoliko sačuvaju prednost nad TSC-om koja iznosi deset bodova.

 


Kako sad stvari stoje, Partizanu bi drugo mesto u Superligi Srbije garantovalo plasman u grupnu fazu Lige Evrope!

Naime, Parni valjak bi kvalifikacije za Ligu šampiona krenuo od 3. kola, a ukoliko ne bi prošao u narednu rundu kvalifikacija, automatski bi se preselio u grupe Lige Evrope.

Sve je to zbog dešavanja širom evropskh fudbalskih liga.

Zbog utakmica koje su odigrane u nedelju, Partizan dospeo do toga da bude čak i nosilac u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, a to znači da bi mu, na današnji dan, potencijalni rivali bili Sparta Prag (Češka), Šturm (Austrija), Anderleht (Belgija), Tvente (Holandija). Jaki, ali ne i nedodirljivi rivali.

Ukoliko bi preskočio ovu prepreku, u poslednjem kolu mogući protivnici crno-belima bili bi Glazgov Rendžers (Škotska) i Lil (Francuska).

Ukoliko bi se dogodilo da Partizan u trećem kolu kvalifikacija padne među nenosioce, pošto je prvi iznad crte i bukvalno do juče je bio u tom donjem domu, onda bi mu mogući rivali bili Rendžers (Škotska), Lil (Francuska), Fenerbahče (Turska) i četvrti tim zavisno od tog spleta okolnosti. Možda praška Slavija.

Ipak, sve je daleko od gotovog, pošto bi raspored promene na tabeli u nekoliko evropskih prvenstva mogle da vrate Partizan u 2. kolo kvalifikacija, a onda mu ne bi bila zagatantovana ni grupna faza Lige konferencija.

Za Partizan je bitno da do kraja sezone u Austriji Salcburg ne završi kao drugi (trenutno je prvi) ili LASK (peti), da drugi u Češkoj ne budu Slavija (prva) ili Viktorija Plzen (treći), da Jang Bojs ne bude vicešampion Švajcarske (trenutno je prvi), kao i da vicešampion Ukrajine ne bude Šahtjor (prvi) ili Dinamo Kijev ( treći).

 


Situacija je dosta složena, ali u ovom trenutku stvari za Partizan izgledaju veoma dobro.

Naravno, sve bi se promenilo ako Partizan postane šampion Srbije. Išao bi u poslednje kolo kvalifikacija za LŠ i tu bi bio među nepovlašćenim timovima, ali bi svakako imao Ligu Evrope u džepu.

Be the first to comment on "SJAJNE VESTI: Partizanu ZAGARANTOVANA grupna faza?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*