CRNO-BELI POKORILI BERLIN: Partizan SRUŠIO Albu i ostao u trci za plej-in!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana po prvi put u svojoj istoriji pobedili su Albu u Berlinu.

Crno-beli su u okviru 33. kola Evrolige savladali nemačkog velikana rezultatom 94:83.

 


Parni valjak sada ima skor od 15 pobeda i 18 neuspeha i dobrano je uvećao svoje šanse da se domogne plej-ina. Sa druge strane, Alba je doživela i 28 poraz u sezoni i zakucana je za dno tabele Evrolige.

Uz podršku velikog broja svojih navijača koji su doputovali i u Berlin, Partizan je vrlo dobro započeo večerašnju utakmicu, a pogotovo se to odnosi na Zeka Ledeja, zahvaljući kome su crno-beli brzo poveli sa 9:2.

Brzo su i ispustili tu prednost, Alba je izjednačila na 15:15, ali završnica prve četvrtine ponovo pripada Partizanu koji pravu seriju 8:0, a uz Ledeja su sve značajniju ulogu u napadu imali i Doužer i Naneli.

Druga četvrtina je protekla u sigurnoj igri Partizana, nije bilo značajnijih oscilacija, a trio Ledej-Doužer-Naneli je nastavio da pravi probleme odbrani domaćih, pa je posle jedne Nanelijeve trojke Partizan u finišu poluvremena imao i 16 poena prednosti – 45:29.

U drugo poluvreme Partizan je ušao sa 13 poena prednosti, ali već posle par minuta igre u trećem kvartalu trener Željko Obradović je morao da zatraži tajm-aut, jer se prednost njegovog tima ekspresno prepolovila.

Predvođena raspoloženim Johanesom Timanom, Alba je ušla sa znatno većom energijom u drugi deo meča, a odličan početak treće četvrtine joj je dodatno podigao samopouzdanje. Ipak, Partizan je uspeo da zaustavi taj nalet domaćih i ne dozvoli da tim iz Berlina dođe do rezultatskog egala.

Odličnu rolu u tom periodu imao je i Danilo Anđušić, rešio je nekoliko napada crno-belih svojim poenima ili alej-upom za Smailagića i Partizan je na kraju treće četvrtine imao deset poena prednosti – 84:74.

Novi nalet nemačkog tima usledio je početkom četvrte deonice kada je Alba stigla na samo četiri poena zaostatka, ali Partizan uzvraća serijom 11:3 i uvodi meč u mirniju završnicu.

 


Džejms Naneli sa 19, Panter i Doužer sa po 15 i Ledej sa 14 poena i 6 skokova predvoidili su ekipu Partizana do veoma važne pobede, a u ekipi Albe ubedljivo najbolji bio je Timan sa 20 poena i 11 skokova.

Be the first to comment on "CRNO-BELI POKORILI BERLIN: Partizan SRUŠIO Albu i ostao u trci za plej-in!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*