PROBLEM ZA PARTIZAN I ZVEZDU: Još jedan klub želi LICENCU Evrolige!

FOTO: ABA liga/Dtagana Stjepanović

Generalni menadžer Valensije Enrik Karbonelj rekao je da klub pregovara sa Evroligom o dugoročnom ugovoru.

Drugu godinu zaredom ekipa iz Valensije suočava se s neizvesnim statusom u elitnom takmičenju.

 


Najave da bi Alba mogla da ispadne i z kombinacije i vrati se u Evropkup otvorile su vrata i Partizanu i Zvezdi, ali i drugim klubovima koji nemaju potpisan ugovor sa Evroligom.

“Ludo je što mi i dalje ne znamo kako će Evroliga da izgleda sledeće sezone, ko će da igra u takmičenju. Mi imamo i spreman Plan B, za slučaj da moramo da igramo Evrokup“, rekao je Karbonelj za španski radio Interekonomija, prenosi Basket njuz.

Kako bi dobila dugoročnu licencu, Valensija je krenula u proces gradnje nove arene, koja će im biti dom posle Fontete.

“Radimo sa Evroligom na tome, kako bismo imali sigurnost. Nazovite to kako hoćete, da li je A licenca ili ugovor na nekoliko godina. Pregovaramo sa Evroligom kako bismo dobili stabilnost potrebnu za dalji razvoj. Nije u pitanju samo sportski problem, Evroliga razume koliko je nezgodno kada iz godine u godinu moraš da čekaš kraj sezone za rešavanje statusa, već je problem samog modela rada, za navijače i sponzore“, rekao je on.

Valensija traži da ima povlašćen status, kao i preostali španski klubovi Barselona, Real, Baskonija, jer Valensija izdvaja mnogo više novca za porez.

“U našoj opštini imamo najveći porez na lične prihode od 54 odsto. Izuzetak je prva godina, kada je 19 odsto ako nisi građanin Valensije ili rezident zajednice. Madrid ima devet odsto niži porez na lične prihode. Naš tim, kada bismo igrali i plaćali porez u Madridu, koštao bi 1.300.000 evra manje. Ako bismo produžili ugovore sa igračima za narednu sezonu, razlika bi bila još i veća, jer se nekoliko igrača smatra novima u zajednici Valensije. U Vitoriji je porez pet do šest odsto manji, ali imaju izuzetak od oporezivanja u visini od 300.000 evra“, poručio je Karbonelj.

 


Valensija se trenutno bori za plej-in i ima skor od 14 pobeda i 18 poraza.

Be the first to comment on "PROBLEM ZA PARTIZAN I ZVEZDU: Još jedan klub želi LICENCU Evrolige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*