PAKAO ZA CRNO-BELE: Partizan u NEZAPAMĆENOJ drami!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana dobili su jednu dobru i jednu lošu vest.

Makabi iz Tel Aviva obradovao je crno-bele pobedom na gostovanju Bajern Minhenu rezultatom 89:74.

 


“Ponos Izraela” sada ima skor od 18 pobeda i 13 neuspeha, dok su Bavarci propustili priliku da se izjednače sa Partizanom i sada imaju 13 trijumfa i 18 poraza.

Makabi je na poluvremenu imao prednost od 48:35, ali se Bajern u trećoj četvrtini u potpunosti vratio u meč. U ovom periodu domaćin je bio bolji rezultatom 27:15, pa se prednost gostiju istopila na +1.

Bajern je poveo na startu poslednjih deset minuta i u jednom trenutku je imao prednost od 69:65.

Ipak, Makabi pravi seriju od 18:0 i rešava pitanje pobednika.

To je bila dobra vest za crno-bele, a ona loša stigla je iz Italije.

Olimpija iz Milana je posle velike borbe savladala Fenerbahče rezultatom 77:76.

Italijanski velikan sada ima skor kao Partizan, 14 pobeda i 17 poraza. Turski tim je propustio veliku šansu i sada je na 19 trijumfa i 12 neuspeha.

Olimpija je bila daleko bolji rival na startu meča i lako je stekla dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 17 poena tokom druge četvrtine.

Ipak, kako je meč odmicao, Fenerbahče je bio sve bolji i polako je topio prednost rivala.

Italijanski klub je u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom od 59:51. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa igrali su veoma dobro u poslednjem periodu, te su uspeli i da povedu prvi put posle prve četvrtine.

Posle poena Tarika Biberovića bilo je 73:70 za Fener i Armani je bio u velikom problemu. Ipak, posle trojke Mirotića rezultat je bio izjednačen. Usledilo je nekoliko loših napada gostiju, a domaćin je to iskoristio da se odlepi na 77:73.

 


Biberović je potom trojkom smanjio na 77:76. Imala je Olimpija napad, Fener je umalo uspeo da ukrade loptu i ima napad za pobedu, ali se to nije dogodilo i izabranici Etorea Mesine su stigli do pobede.

Partizan, Valensija, Anadolu Efes i Olimpija Milano sada imaju isti skor i do kraja regularnog dela očekuje nas nezapamćena borba za mesto u plej-inu.

Takođe, za crno-bele će biti veoma bitno da do kraja barem jednu pobedu upiše i Virtus iz Bolonje. Naime, ukoliko bi na kraju sezone Partizan završio u krugu sa Virtusom i Milanom ili Efesom, ostao bi bez plasmana u plej-in i sezonu bi završio na 11. mestu.

Podsetimo, ranije tokom večeri Monako je učinio uslugu Partizanu pobedivši Valensiju rezultatom 79:78.

Standings provided by Sofascore

Be the first to comment on "PAKAO ZA CRNO-BELE: Partizan u NEZAPAMĆENOJ drami!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*