MIJAILOVIĆ OTKRIO: Evo kako je poznati privrednik uložio novac u Partizan!

FOTO: KK Partizan

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović bio je gost panela na Kopaonik biznis forumu zajedno sa kolegom iz Crvene zvezde Nebojšom Čovićem.

Mijailović je na početku svog izlaganja otkrio kako je došlo do toga da preuzme crno-belog velikana.

 


„Došao sam u KK Partizan jer nije bilo ikoga i niko nije hteo da se prihvati te situacije. Da je bila malo bolja situacija, verovatno ne bih dolazio sa 36 godina. Kad sam došao, dug je bio 10 miliona evra, budžet za celu sezonu 2017/18 bio je sačinjen od dva državna sponzora, ukupan izlaz bio je 1,3 miliona evra i unapred je bio potrošen. Jedna banka poverilac je odmah blokirala račun na 1,5 miliona evra, smatra da bih ja trebalo to da platim, igrački kadar je bio skroman na početku…“, rekao je Mijailović i dodao:

„Veliku nadu sam video u prihodu od karata, kada sam saradnicima postavio pitanje koliki je bio ukupan prihod od karata, 33.000 evra sam dobio kao odgovor, nisu mogli da privole ljude u Pionir da gledaju košarku. Ove godine prihodovali smo osam miliona evra. to je velika razlika u odnosu na 33 hiljade evra, jer igrački kadar i nivo košarke nije bio interesantan. U tom momentu je samo država davala sponzorstva i nisu postojali drugi sponzori“

Govorio je i o tome koliko je korona poremetila Partizan.

„Kad je došla korona došli smo u situaciju da budemo prvi, ali nam je zbog korone potonuo sistem i kao da ništa nismo uradili pre toga. Kad su došli Zoran Savić i Željko Obradović hteo sam da napravim Upravni odbor od najvećih srpskih privrednika, da daju novac u projekat KK Partizan.. Seo sam sa velikim srpskim privrednikom koga svi znate, kad sam ga pitao da uđe u upravu, rekao mi je da mu kažem koliko sam novca dao u klub. Kad sam otvorio telefon, izvadio izveštaj koji naravno imam u teefonu i pokazao mu, odmah je pristao. Odmah je postao deo kluba i pomogao mi je da okupimo i druge članove UO. Tu su najveći srpski privrednici, partizanovci su se potom okupili i napravili smo snažan upravni odbor“, rekao je on i nastavio:

„Imate primere u Srbiji da pojedini predsednici i klubova primaju platu, a kada bih ja primao platu od kluba, sasvim je normalno pitanje zašto bi neko davao novac da ja primam platu. I ne mogu da kažem da je jedino to pomoglo da projekat bude uspešan – niz faktora je tu, stalna podrška države, nakon sedam sezone je ta podrška postala četiri puta veća nego 2017, a klub je sa nula prihoda došao do 14 miliona evra. Danas ne poklanjamo karte, zabranio sam to, 2017. su se javile legende Partizana, pozivale da se vratim u Čačak, izvadio sam novac, kupio im karte, ali sam ukinuo besplatne ulaznice“.

Otkrio je i da je bio na meti kritika kada je odlučio da Partizan pređe u „Arenu“.

 


„Kad sam odlučio da pređemo zu „Arenu“. kritikovali su me, ali smo primenili novi biznis model“

Be the first to comment on "MIJAILOVIĆ OTKRIO: Evo kako je poznati privrednik uložio novac u Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*