VELIKI OBRT U EVROLIGI: Abu Dabi nudi bogatstvo

Već mesecima i godinama unazad intenzivno se priča o promenama u Evroligi, a one bi se ticale kalendara takmičenja, učesnika, mesta održavanja završnih turnira…

Već dugo se polemiše oko toga da li će Dubai i kada zaigrati u elitnom takmičenju, a poslednje poznate informacije kažu da će pomenuti tim nastupati u Evrokupu od naredne sezone, a potom i u Evroligi.

 


Takođe, priča se o velikom novcu koji bi Dubai doneo u Evropu i klubovima vlasnicima Evrolige, a još uvek nije odlučeno da li bi taj klub igrao i u ABA ligi.

Mišljenja o Dubaiju su podeljena, a kako se saznaje sada je u priču ušao i Abu Dabi.

Prema informacijama do kojih se došlo, Abu Dabi ne bi pravio svoj klub za Evroligu, već traži da bude domaćin Fajnal-for turnira 2025, 2026. i 2027. godine. Za svaku od tih godina Abu Dabi nudi 25 miliona evra, odnosno 75 miliona ukupno.

Navodno, Fajnal-for 2025. godine prognoziran je da bude u Barseloni, ali to još uvek nije potvrđeno.

Na taj način glavni ljudi u Abu Dabiju žele da promovišu sport i zainteresuju tamošnje navijače za najbolju košarku na Starom kontinentu, a sigurno vide i profit na duže staze.

 


Treba znati da Abu Dabi već godinama ima saradnju sa NBA ligom, koja svake godine održava po dve utakmice u predsezoni u tom gradu.

Atlanta i Milovki su igrali 2022. godine u Abu Dabiju, dok su pred početak tekuće sezone tamo snage odmerili Dalas i Minesota.

Još uvek nema potvrda iz Evrolige šta će biti sa ovim predlogom, ali sigurno da novac koji nudi Abu Dabi nije mali i da će ta opcija biti razmatrana.

S druge strane, s Dubaijem postoji više problema, pre svega zbog čestih putovanja, a konačna odluka o tom klubu biće doneta verovatno tek na leto.

Be the first to comment on "VELIKI OBRT U EVROLIGI: Abu Dabi nudi bogatstvo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*