JOKIĆ ISKREN: Ne volim kada povređene igrače teraju da igraju

Nikola Jokić će naredne noći u Indijanapolisu biti jedna od zvezda Ol-star utakmice.

Srpski košarkaš je kandidat da ove sezone po treći put ponese MVP priznanje za najboljeg igrača u NBA, posebno sada kada se povredio prošlogodišnji pobednik Džoel Embid.

 


Nikola je uoči Ol-star večeri morao da odgovara na razna pitanja novinara, a jedno od njih se odnosilo i na famozno „pravilo 65“.

U pitanju je broj utakmica koje jedan košarkaš mora da odigra da bi bio u konkurenciji za MVP nagradu.

„Definitino ne valja to da tereate igrače da igraju čak i kada su povređeni. Videli smo svi šta se dogodilo Džoelu Embidu… Ne znam. Meni se to ne sviđa, to kako se teraju igrači da igraju i kad su povređeni, da bi nešto postigli“, priznao je Jokić.

U odsustvu Jokića, sada je najveći rival centru Nagetsa Šaj Gildžus-Aleksander, iz Oklahome.

On nije bio tako siguran kao Jokić da pravilo o 65 utakmica ne valja.

„Nisam takao siguran. Bez obzira na sve, tu je neka tanka linija. Između odigranih mečeva i onih kada ste dostupni. Liga ima pravu nameru u pokušaju da podeblja tu liniju kako bi se odluka lakše donela. Ja se trudim da budem na raspolaganju što je moguće više, ne samo zbog toga, već zato što volim ovu igru. Ipak, kako je do sada išlo to sa pravilom , stvarno nemam neko posebno mišljenje. Trudiću se da budem na raspolaganju timu kako bismo pobeđivali svake noći, a ako ne mogu igram, onda ne mogu i tako je kako je“, poručio je Gildžus-Aleksander.

 


Ol-star utakmica između timova Istoka i Zapada na programu je naredne noći od 02.00.

Be the first to comment on "JOKIĆ ISKREN: Ne volim kada povređene igrače teraju da igraju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*