ŽUTI SE VRAĆA NA VELIKU SCENU: Prosinečki ponovo postaje selektor

Robert Prosinečki, legendarni fudbaler i nekadašnji trener Crvene zvezde, novi je selektor Crne Gore, potvrdio je tamošnji fudbalski savez.

Prosinečki se obavezao na jednogodišnju vernost ovoj reprezentaciji, preneo je zvaničnisajt FSCG.

 


Kako je saopšteno, Prosinečki će biti sedmi selektor od osamostaljenja Crne Gore, a na klupi je nasledio Miodraga Radulovića, koji je 8. decembra najavio da ne želi da produži mandat na ovom mestu.

Pored Robija, među opcijama su spominjani Miodrag Božović i Željko Petrović, koji su ubrzo našli posao, navodno su razmatrani bili i Nebojša Jovović i Božidar Bandović, dok podgoričke Vijesti navode da je informacija o promociji Slaviše Jokanovića bila dezinfomacija.

Pre Prosinečkog Crnu Goru su predvodili Zoran Filipović, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović i sunarodnik Prosinečkog, Zlatko Cico Kranjčar.

Robi će debitovati 21. marta protiv Belorusije u prijateljskoj utakmici, a četiri dana kasnije u Podgoricu dolazi Gruzija.

 


Prosinečki kaoi trener po odlasku izCrvene zvezde 2012. godine vodio turski Kajzeri, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, zatim Kajzeri, Denizli, ljubljansku Olimpiju, te Rudeš, koji je napustio u septembru.

Spominjan je kao mogući selektor Gane, ali je presudio poziv bivšeg saigrača iz redova Crvene zvezde, Dejana Savićevića, inače prvog čoveka crnogorskog fudbala.

Be the first to comment on "ŽUTI SE VRAĆA NA VELIKU SCENU: Prosinečki ponovo postaje selektor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*