ZVEZDA NAPUŠTA UEFA? Crveno-beli dobili poziv Evropske Superlige

FOTO: FK Crvena zvezda

Sledećeg četvrtka mogla bi biti odlučena sudbina evropskog fudbala.

Za 21. decembar zakazano je poslednje ročište na Evropskom sudu pravde u slučaju evropske Superlige protiv UEFA.

 


Ono će doneti konačan odgovor na pitanje da li UEFA ima pravo da drži monopol, odnosno komercijalizuje elitni fudbal u Evropi.

Svi odluku sa nestrpljenjem očekuju, ali najviše Real Madrid i Barselona.

Naime, ukoliko presuda pude pozitivna u korist Superlige, španski giganti mogli bi da dobiju injekciju vrednu milijardu evra.

Projekat Superlige ugledao je svetlost dana pre tri godine, ali je naišao na žestoke osude javnosti, pa su se iz njega povukli svi, osim Reala i Barselone.

Razlog zašto u Madridu i Barseloni sa nestrpljenjem čekaju presudu najvišeg suda u Evropi vrlo je jednostavan – oba španska giganta mogla bi da dobiju enormne finansijske injekcije, vredne od po MILIJARDU evra!

Španski giganti ostali su do kraja verni promociji ideje o lansiranju potpuno novog klupskog takmičenja, pa će u slučaju pozitivnog raspleta na ročištu sledećeg četvrtka biti i bogato nagrađeni. Naime, Mundo Deportivo navodi da Real i Barselona imaju klauzulu koja bi se aktivirala sa presudom u korist Superlige i na račune bi im se slilo po milijardu evropskih novčanica! To bi za oba kluba bila strašno važna finansijska injekcija, s obzirom da su i jedan i drugi pretrpani dugovima.

„Mundo Deportivo“ prenosi da su vodeći ljudi Superlige spremni da otvore takmičenje i da u više divizija u njemu učestvuje čak 60 klubova, među kojima bi bila i Crvena zvezda.

U tekstu na sajtu ovog medija, se nalazi da bi tu mogli da se nađu “evropski klubovi sa pedigreom, ali koji više nisu u vrhu poput Crvene zvezde, Anderlehta, Fajenorda, PSV i portugalskih klubova“.

Dodaje se da bi klubovi, koji pristanu na ulazak u ovaj projekat, mogli da dobiju ogromnu finansijku dobit.

Investitori su spremni da ulože 15 milijardi evra u razvoj Superlige, a vrednost cele priče mogla bi da bude veća od 100 milijardi evra.

 


Ipak, ni UEFA ne sedi skrštenih ruku. Čelnici UEFA i ECA na čelu sa prvim čovekom PSŽ-a Naserom Al Kelaifijem zovu druge klubove i prikupljaju njihove potpise kako bi se isti obavezali za ostanak pod okriljem UEFA, čak i da konkurent dobije parnicu.

UEFA ima finansijsku potporu iz Katara i Superligi je spremna da parira organizacijom “Superlige šampiona“ koja bi bila oformljena u narednim godinama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA NAPUŠTA UEFA? Crveno-beli dobili poziv Evropske Superlige"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*