NIJE SAMO PARTIZAN OSLABLJEN: Žalgiris na velikim mukama!

Tanjug

Košarkaši Žalgirisa dočekaće Partizan u Kaunasu u okviru 14. kola Evrolige.

Kao što je već poznato, crno-beli imaju dosta kadrovskih problema, pa put Litvanije nisu krenuli Uroš Trifunović, Aleksa Avramović i Frenk Kaminski.

 


Pred dolazak „Parnog valjka“ oglasio se trener Žalgirisa Kazis Maksvitis, čiji tim ima tri uzastopna poraza u Evroligi.

Partizan je po ofanzivnom rejtingu jedan od vodećih timova u Evroligi. Mogu da izvuku dosta faulova i slobodnih bacanja. Veoma su raznovrstan tim. Imaju nekoliko artikulisanih lidera u Kevinu Panteru, Pi Džej Doužeru i Džejmsu Naneliju. Ovo je verovatno jedini tim Evrolige gde visoki igrači šutiraju trojke. Skoro svi u timu Partizana šutiraju trojke. Mogu da ‘produže’ teren, mogu da igraju nestandardne situacije ili da igraju u reketu. Partizan je u dobrom ritmu, pošto je prošle nedelje pobedio u oba domaća meča, ali mislim da ćemo prvo morati da pogledamo sebe – rekao je on.

Potom je otkrio da i njegov tim ima velikih problema kada su u pitanju povređeni igrači.

Kao što ste videli, imamo dosta povreda. Među raspoloživim igračima Ned Montvila nije mogao da trenira zbog bolesti, a Edmond Samner nije potpuno oporavljen posle udarca koji je dobio protiv Nevežisa. Nadam se da će se svi iz dana u dan vraćati na teren.

Ostin Holins je poslednje pojačanje Žalgirisa, ali pošto nije igrao od januara, pitanje je da li će nastupiti protiv Partizana.

 


– Tu je i novajlija Ostin Holins, koga ćemo tek danas prvi put probati, da vidimo u kakvoj je formi. Moramo da rešimo svoje probleme i da sa Partizanom uđemo u borbu sa smanjenom rotacijom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NIJE SAMO PARTIZAN OSLABLJEN: Žalgiris na velikim mukama!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*