CRNO-BELI BILI NADOMAK VELIKOG POJAČANJA: Amerikanac otkrio zbog čega je odbio Partizan!

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzar

Nekadašnji plejmejker Los Anđeles Lejkersa Kendrik Nan otkrio je da je bio na meti Partizana, pred gostovanje svog Panatinaikosa u Beogradu (četvrtak, 20.30).

Spekulisalo se da bi bivši saigrač Lebrona Džejmsa u Los Anđeles Lejkersima mogao da obuče crno-beli dres.

 


„Glasine? Nisu to bile glasine, to je bila istina. Kontaktirao me je Partizan nekoliko puta tokom leta. Čak je jedan od mojih trenera u Majamiju pričao da bi trebalo da odem u Partizan, da je to odlična sredina za mene. Blizak je sa nekim iz kluba, ne mogu sada da se setim kim, ali baš se bio zalagao za Partizan. Odlučio sam drugačije i to je to. Zadovoljan sam gde sam“, rekao je Nan za „Mozzartsport“.

Nije krio razloge nedolaska u Partizan kod Željka Obradovića.

„Morao sam da sagledam sve aspekte. Procenio sam da je Panatinaikos bolja opcija za mene, pre svega zbog stila igre, trener Ataman daje veliku slobodu igračima. Nisam hteo da odem u neki klub koji već ima igrače koji su slični meni, tačnije slični mojim karakteristikama. U Panatinakosu je situacija u sastavu takva da sam procenio da mogu najviše da pomognem. Hteo sam odmah da se istaknem“.

Nan se još prilagođava evropskoj košarci, prosečno beleži 5,5 poena po meču, a najbolji je odigrao protiv Virtusa kojem je ubacio 11, ali je u grčkoj ligi pokazao da počinje da hvata ritam (18p, 6sk, 4as, 3uk protiv PAOK-a).

 


„Veoma je drugačije. Definitivno nije isto kao u NBA ligi. Baš kvalitetna košarka se igra, nadmetanje je žestoko iz nedelje u nedelju. To je nešto što je odmah uočljivo. Veliki je broj kvalitetnih igrača, jakih timova. Moram da priznam da se navikavam još na sve, ali prihvatio sam ovaj izazov i uživam u njemu. Iznenadilo me koliko je liga takmičarska iz nedelje u nedelju. Stil je nešto drugačiji u odnosu na ono na šta sam navikao. Odmah mi je postalo jasno da prednosti koje igrač sa loptom ima u NBA ligi ovde skoro da ne postoje. Uz to je linija za tri poena bliža, to odmah smanjuje parket, a to znači da odbrane lakše mogu da se nameste, uvek je čuvar blizu tebe. Čovek bi pomislio da je lakše pogađati trojke u Evropi, jer je linija bliže, ali je zapravo potpuno suprotno. Nema prostora kao u NBA ligi, lopta mora uvek da se kreće“.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "CRNO-BELI BILI NADOMAK VELIKOG POJAČANJA: Amerikanac otkrio zbog čega je odbio Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*