SASUO IM JE SVE U LICE: Đoković poslao ŽESTOKU poruku mrziteljima!

EPA/YOAN VALAT

Novak Đoković se sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije trenutno nalazi u Malagi.

On je u međuvremenu dao opširan intervju za čuveni španski list „As“.

 


Španske kolege najviše je zanimalo šta najbolji teniser u istoriji ima da kaže o Rafaelu Nadalu, svom velikom rivalu koji je van terena već godinu dana.

– Rafa je uvek bio moj glavni rival. Nije važno koliko dugo ste van terena. Ne znam kako je, ali iz onoga što je govorio, spreman je da se vrati i verovatno će to učiniti u Australiji. Od njega mogu da očekujem samo najbolje. Ne mogu da zamislim Nadala da misli o bilo čemu osim o tome da osvaja najveće turnire. Vratiće se sa željom da osvoji još Grend slemova i bude među najboljima na svetu. Videćemo šta će biti – rekao je Đoković.

Đokovićev najveći rival, trenutno, je jedan drugi Španac, Karlos Alkaras.

– Mislim da imamo odnos međusobnog poštovanja. Prijatelji smo koliko možemo s obzirom da smo rivali. Teško nam je da budem baš bliski, ali dosta puta smo trenirali, imamo zanimljive razgovore, naše ekipe se dobro slažu. Ima sjajan tim, sa Huanom Karlosom Fererom, kojeg poznajem dugo. Moj trener Goran Ivanišević je dosta puta igrao protiv njega. Zaista se dobro slažemo. Naravno da na terenu želimo da pobedimo jedan drugog i da budemo broj jedan, ali na kraju dana, kada se meč ili turnir završi, pokazujemo poštovanje jedan drugom.

Srbinu mnogi nisu oprostili što se umešao i pokvario rivalstvo između Nadala i Rodžera Federera.

 


– Nadal i Federer su već bili rivali pre nego što sam se ja pojavio. U početku sam pokušavao da uđem u to rivalstvo. Na ovom nivou, obično je idealno rivalstvo između dvojice, tako da razumem da ljudi to nisu želeli. Delili smo scenu 15 godina, igrali neverovatne, nezaboravne mečeve, dugo smo bili najbolji. Znam da me ne mogu svi voleti, ali mislim da mnogi poštuju ono što sam postigao, moj doprinos tenisu i istoriji. To je minimum i najosnovnije što čovek može da dobije.

Novak će u subotu igrati protiv Janika Sinera u polufinalu Dejvis kupa, te će to biti svojevrsna repriza nedavnog finala Završnog turnira u Torinu, a nadamo se da će i ishod meča biti sličan.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "SASUO IM JE SVE U LICE: Đoković poslao ŽESTOKU poruku mrziteljima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*