MA, DAJTE MOLIM VAS: Ivanović u klinču sa novinarima posle poraza od Monaka!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović kratko je govorio posle poraza od Monaka u Štark areni, u završnici u kojoj je njegov tim ostao bez rešenja.

Na pitanje zašto toliko oscilacija u igri, da li je dugo tražio pravu postavu i da li su simptomatični porazi u uzbudljivim završnicama, Ivanović je ušao u klinč sa novinarom.

 


„Ma dajte… Ma, dajte molim vas. Pa, koliko smo utakmica dobili? Sve zavisi od toga kako se gleda. Mislim da smo bili u egalu u zadnja tri minuta, kad smo imali tri zaista kardinalne greške u napadu, oni su tu poveli i bilo je gotovo. Da nisu, bio bi egal rezultat i lopta bi odlučivala. Mi smo igrali dobro do zadnja tri-četiri minuta, kad su stekli prednost i onda nismo imali rešenje. Utakmica se odlučuje u zadnjim minutima“.

Ponovo se desio Zvezdi pad, kao i u Kaunasu.

„Ekipa smo koja ima mnogo novih igrača, još nismo uhvatili ritam, ušli u pravu formu. Poslednji minuti? Ma, dajte molim vas…“, nasmejao se Ivanović.

Upitan šta je bilo ključno u porazu od Monaka, Ivanović je rekao:

„Reći ću vam šta je bio problem kroz celu utakmicu, da je Monako igrao sa kontaktom od početka do kraja, a mi nismo imali taj kontakt. Oni su više bili u mogućnosti da naprave faul nego mi, a mi smo imali u trećoj četvrtini pet faulova, a oni nula. To je zbog načina na koji su svi igrači igrali“.

Zvezda je u porazu od Monaka imala više šuteva od tri poena nego za dva poena.

„Mislim da smo, kad smo dobili prvu utakmicu, svi bili zadovoljni kako Zvezda i da je to čudo, a rekao sam da nije to i da treba da se vidi kako Zvezda treba da igra kad ne pogađa šuteve. Tad se vidi. A mi imamo takav tim da mislim da smo u svim utakmicama šutirali više trojki nego dvojki“.

Ivanović je za kraj bio upitan i za Džoela Bolomboja, koji je prema njegovim rečima bio najbolji igrač – ali ga ipak nije bilo u završnici.

„Luka Mitrović je igrao dobro, ali Bolomboj je večeras na toj poziciji bio naš najbolji igrač“. Na pitanje zašto Bolomboj nije igrao, Ivanović se opet nasmejao. „Bolomboj je bio naš najbolji igrač i u odbrani i u napadu i zamenio sam ga jer je bio umoran i mislio sam da Luka treba da igra“, dodao je Ivanović i još jednom se nasmejao.

 


Nejpir je grešio u završnici.

„Bio je i jeste igrač odluke i biće igrač odluke. Može da izgubi utakmicu, ali sve je to sastavni deo“, dodao je kratko Ivanović.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*