STOJKOVIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM: Otkrio zbog čega od starta nije bilo Tadića i Kostića!

Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković istakao je da je razočaran samo rezultatom, ali ne i igrom svoje selekcije u porazu od Mađarske.

„Orlovi“ su poraženi još jednom istim rezultatom od Mađara (2:1) i dodatno sebi zakomplikovali situaciju u grupi G kvalifikacija za EURO 2024.

 


Srbija je imala dosta šansi, ali ih nije iskoristila i u utorak će u direktnom duelu na stadionu „Rajko Mitić“ igrati protiv Crne Gore za drugo mesto i odlazak u Nemačku.

Uvodno pitanje za Stojkovića na konferenciji za medije glasilo je da je utisak da je Srbija imala više od igre, ali da je ponovo doživela poraz zahvaljujući svojim greškama.

„Ne radi se o tome da vam se čini, to je fakat. Odlično ste videli. Videli ste ono što sam i ja. Ali, negativan rezultat na kraju je ono što na kraju raduje Mađarsku, a nas ne. Generalno, mislim da nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu. Ali kao neko ko poštuje rezultat i protivnika, čestitam Mađarskoj na pobedi i plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nama ostaje sledeća utakmica da rešavamo stvari“, rekao je Stojković.

Zbog čega Tadić i Kostić nisu počeli utakmicu?

„Imamo dve utakmice u tri dana. Iz taktičkih razloga želeo sam da ga sačuvam. Imamo mnogo važniju utakmicu u utorak, nego što je ova bila, uz sav respekt protivniku. Ideja je bila da krenemo sa četvoricom u poslednjoj liniiji, a sa petoricom u veznom redu, sa MItrovićem gore. Nije to toliko loše izgledalo, osim ovih grešaka koje smo napravili. U drugom poluvremenu smo se vratili, pojačali napad do maksimuma. Imate dane kada lopta neće u gol. Kako? Zašto? Nemam pojma. Proslavili smo njihovog golmana. On je odličan golman, ali možda bi mogao da uplati loto koliko je imao sreće. Srbija je izgledala dobro, pripreme smo odradili u maksimumu, tako da nemam šta da zamerim igračima. Po nekim parametrima i statistikama, bićete prevareni. Jer po njima smo videli dominantnu Srbiju, a slavila je Mađarska. Previše šansi smo propustili“, rekao je Stojković..

„Ne zameram ništa igračima, ne znam da li me razumete. Odigrali smo utakmicu kako treba da se igraju ovakve utakmice. Vratili smo se, ali iza toga smo dobili sjajan gol koji je rešio pobednika“.

 


Potom je na pitanje mađarskog novinara, Piksi podigao glas:

„Mađarska je veoma dobra i organizovana ekipa. Ali… Nemoj da se lažemo, niste bili bolji od nas. Ili sam ja gledao neku drugu utakmicu? E, sad, rezultat je na vašoj strani i čestitam vam na tome. U fudbalu nekada ne pobeđuje bolji. I u prvoj utakmici u Beogradu i ovde, Srbija nije zaslužila da izgubi. Ali, mi to prihvatamo i idemo dalje“, poručio je Stojković.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*