U VELIKOM PROBLEMU: Zvezdin stranac mora da plati preko milion evra bivšem klubu!

Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

Vezista Crvene zvezde Edmund Ado proživljava najteže dane u profesionalnoj karijeri.

Ne samo da nije u planovima Baraka Bahara. o čemu dovoljno govori podatak da nije upisao ni minut u zvaničnim utakmicama.

 


Bio je u protokolu samo za meč protiv Voždovca, a njegovi problemi su u ovom trenutku mnogo veći van terena.

FIFA je na uvid javnosti stavila spor između fudbalera iz Gane i njegovog bivšeg tima Šerifa iz Tiraspolja, a čiji je epilog da će Ado morati da plati moldavskom klubu 1.224.693 evra.

Postupak je pokrenut svega dve nedelje nakon što je promovisan u Ljutice Bogdana, a razlog je kršenje ugovora bez opravdanog razloga sa igračeve strane.

Ado je prošlog leta otišao na okupljanje reprezentacije, kada je povredio desni butni mišić. Nije se vratio u Tiraspolj u predviđeno vreme, nakon čega mu je poslata jedna opomena 23. juna, a zatim i druga četiri dana kasnije.

To je trajalo do 29. septembra, nakon čega se Ado vratio u klub, ali samo na kratko. Moldaviju je ponovo napustio 10. novembra i nedelju i po dana kasnije poslao zahtev za raskid ugovora. Odgovoreno mu je 20. decembra da nema osnova za tako nešto.

Sa dolaskom zimskog prelaznog roka se javio subotički Spartak koji se raspitivao kod Šerifa i dobio odgovor da je Ado jednostrano raskinuo ugovor. Igrač se žalio pred Fudbalskim tribunalom FIFA i nedugo nakon toga potpisao ugovor sa Spartakom za koji se već tada pretpostavljalo da je aklimatizacija i najava dolaska u Zvezdu.

Međutim, sada će i Spartak snositi deo odgovornosti u ovom slučaju. Tačnije, kako se navodi u rešenju, „galebovi“ snose solidarnu odgovornost kada je reč o isplati jer su upravo oni bili stanica za Adoa koji nije dobio „čiste“ papire iz prethodnog kluba.

 


Ako je za utehu vezisti Zvezde, izborio je 35.000 evra od Šerifa na ime neisplaćenih dugovanja…

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*