NEZAPAMĆENO: Zvezdi stigla presuda, mora da plati 600.000 evra zbog igrača kojeg je prodala?!

FOTO: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda se suočava sa novim problemima.

FIFA je još jednom presudila protiv crveno-belih. FK Crvena zvezda mora da plati Fiorentini 596,797.95 evra, 119,359.59 kao penale, i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. do dana uplate – presudio je 26. januara ove godine sudija FIFA Johan van Galen u slučaju koji je bez presedana poslednjih decenija, a u presudi u koju je dnevni list „Danas“ imao uvid.

Ovo je nešto neviđeno u svetu fudbala pošto je klub koji je kupio igrača tužio klub koji je prodao fudbalera, a u pitanju je bio transfer Alekse Terzića sklopljen 27. maja 2019. godine.


Naime, Zvezda je tražila od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke, što može, ali ne mora da bude sumnjivo jer takvi slučajevi nisu retkost.

Klub iz Firence prvu ratu je isplatio po dogovoru, ali je pri isplati druge (10. marta 2020) greškom nekog iz kluba ili softvera novac otišao na račun Zvezde. Iz beogradskog kluba su reagovali, pa je dogovoreno da Fiorentina uplati isti iznos (596,767.95 evra) i na račun nemačke banke, što je 8. maja 2020. i urađeno.

Tačno šest dana posle ovoga, potpisan je ugovor po kome se Zvezda obavezala da će Fiorentini vratiti tu sumu do 30. septembra 2020. godine, uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Kako uplate nije bilo, klub iz Firence ih je je po praksi upozorenja u takvim situacijama 8. oktobra 2020. „podsetio“ i naglasio da su penali 120.000 evra. Kako nije bilo nikakve reakcije iz Beograda, 12. novembra Fiorentina je tužila Crvenu zvezdu u FIFA, a kasnije i dobila spor.

Podsetimo, pre nekoliko dana i predsednik Lećea je otkrio italijanskim medijima da je taj klub dobio pred FIFA spor pošto Crvena zvezda nije uplatila ni cent od dogovorenog obeštećenja za Filipa Falka od milion evra.


Be the first to comment on "NEZAPAMĆENO: Zvezdi stigla presuda, mora da plati 600.000 evra zbog igrača kojeg je prodala?!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*