PARTIZANOV SPEKTAKL ZAPANJIO SVET: Od Turske do Amerike, svi mediji prenose neviđene slike sa Tašmajdana

Niko nije ostao ravnodušan.

Od Turske do Amerike, celu noć su korisnici društvenih mreža delili fotografije i snimke sa utakmice između Partizana i Fuenlabrade.

 


Utakmica pod otvorenim nebom, pune tribine, bakljada, zakucavanja – svet je oduševljen kako izgleda košarkaška utakmica u Srbiji.

Obična prijateljska utakmica u sklopu priprema za novu sezonu postala je događaj o kojem ceo svet priča. Košarkaši Partizana savladali su Fuenlabradu 93:63, tim koji ima posebno mesto u istoriji crno-belih.

O tome su pisali i slavni mediji poput ESPN, Marke, Baksetnjuza…

 


Tako je legenda o Partizanu iz Fuenlabrade, vezana za titulu evropskog prvaka iz 1992. godine, dobila novu dimenziju i poglavlje.

Sada je 8.000 ljudi u srcu Beograda priredilo još jedan događaj za pamćenje.

„Od nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo kao bratstvo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo“, stoji u tekstu španske „Marke“.

„U ovoj atmosferi Partizan i Fuenlabrada su odigrali prijateljski duel u Beogradu. Srbi su zbog Balkanskog rata igrali kao domaćini na španskom tlu u Evroligi 1991/92… koju su na kraju pobedili! Odatle, jedinstveno… i strastveno prijateljstvo“, piše „Sportscentar“.

„Oni gledaju košarku u Srbiji na drugačiji način“, napisao je „Bartol sport“.

„Pre nekoliko meseci, PJ Dozier je još uvek igrao u NBA… Evo ga sada u Srbiji, u beogradskom Partizanu, gde otkriva spektakularnu atmosferu u Evropi“, navodi stranica koja prati NBA ligu, a to su bile samo neke od brojnih koje su delile scene iz Beograda.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PARTIZANOV SPEKTAKL ZAPANJIO SVET: Od Turske do Amerike, svi mediji prenose neviđene slike sa Tašmajdana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*