DETONACIJA: Bivši košarkaš Denvera stiže u Partizan!

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

Pi Džej Dozir, američki košarkaš, novo je pojačanje Partizana, prenosi Mozzartsport.

Prelazni rok je jedna od najzanimljivijih stvari u svetu sporta, a ovoga leta se u košarkaškom univerzumu mnogo toga zanimljivog desilo, pogotovo kod nas.

 


Pi Džej Dozir igra na pozicijama beka i niskog krila i u NBA ligi je bio od 2017. godine.

Sa crno-belima bi trebalo da potpiše ugovor na godinu dana i postane treće pojačanje kluba ovog leta posle Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitke.

Dozir je u NBA ligi nastupao za Oklahomu, Boston, Denver i Sakramento, a upravo je u Kingsima imao svoj poslednji angažman.

Svoje najbolje partije pružao je u dresu Nagetsa za koje je nastupao tri sezone.

U razvojnoj ligi je bio član Oklahoma Siti Blua, Mejn Red Kloza, Vindi Siti Bulsa i Ajova Vulvsa. Odličan je defanzivac, ali su povrede prilično usporile njegovu karijeru.

Pogotovo su u Bostonu i Denveru ozbiljno računali na njega baš zbog defanzivnih sposobnosti, dok je u napadu njegova pozicija nekako uvek bila nedefinisana, odnosno igrao je negde između beka i krila.

U karijeri ima odigran 121 NBA meč sa prosekom od 16,3 minuta po utakmici uz prosek šuta od 40 odsto, 30,7 odsto za tri poena i tek 67,3 odsto sa linije slobodnih bacanja.

 


Takođe je imao 2,7 skokova i 1,6 asistencija po utakmici, a najbolje je igrao za Denver u sezoni 2020/21 kada je beležio 7,7 poena uz 3,6 skokova po utakmici.

Bivši je student univerziteta Južna Karolina, a na NBA draftu nije bio izabran.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "DETONACIJA: Bivši košarkaš Denvera stiže u Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*