PARTIZAN NE STAJE: Nova bomba u Humskoj 1!

Partizan
FOTO: FK Partizan

Krilni napadač – Aldo Kalulu (27), sedmo je pojačanje Partizana za sezonu 2023/2024.

Kalulu je u sezoni 2021/2022 nastupao za francuski Sošo, gde je odigrao 38 utakmica i postigao 6 golova uz 3 asistencije.

 


Igrao je na sve tri pozicije u napadu.

„Volim da igram u sredini napada, nema veze da li kao devetka ili kao lažna devetka, mogu i da pomognem po stranama ali najbolje se osećam u centralnom delu napada“, rekao je Kalulu na promociji u Humskoj.

„Brz sam, volim da imam loptu. Volim i duple pasove, timski sam igrač. Umem da napravim razliku i u duelima 1 na 1, to su sve načini na koje mogu da pomognem timu“.

Fudbalom je počeo da se bavi u Fonsu i Lionu gde je prošao mlađe selekcije, a u martu ove godine je debitovao za nacionalni tim Francuske.

„Vreme je za srpski fudbal, ne znam kako izgleda, jedva čekam da saznam i da uporedim sa francuskim fudbalom“, kaže Kalulu.

Sa Partizanom je potpisao ugovor na tri godine, saopštio je klub.

Pre Kalulua, u Humsku su ovog leta stigli golman Aleksandar Jovanović, levi bek Nikola Antić, vezista Aleksandar Šćekić, napadač Nemanja Nikolić, vezista Frank Kanute, i napadač Ksander Severina, dok se čeka ozvaničenje još jednog napadača Mateuša Saldanje.

„Kanute je dobar momak, moj prijatelj. Susreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o gradu i klubu, i to što mi je rekao bilo je dovoljno da odlučim da dođem ovde. On je takođe bio oduševljen i pozitivno iznenađen tako da zaista mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom“.

 


Partizan u avgustu čekaju kvalifikacije za Ligu konferencija, a potencijalni rivali su ekipe iz Letonije i Azerbejdžana.

„Velika motivacija. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu Konferencije i da potom napravimo dobar rezultat“, istakao je novi napadač Partizana.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "PARTIZAN NE STAJE: Nova bomba u Humskoj 1!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*