ŠAMPION SVE JAČI: Odbio Italijane i došao u Zvezdu!

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera, krilni napadač Uroš Kabić, pojačao je Crvenu zvezdu i potpisao četvorogodišnji ugovor.

Na stadionu „Rajko Mitić“ održana je promocija i nakon nje će se odmah staviti na raspolaganje šefu stručnog štaba Baraku Baharu.

 


„Vrlo sam uzbuđen što dolazim u ovako veliki klub kao što je Crvena zvezda. Zaista je čast i privilegija biti u Zvezdi, a moja želja je da se dokažem i opravdam svoj dolazak. Gledao sam sve Zvezdine utakmice na pripremama, video sam da ekipa sjajno igra, i srećan sam što dolazim u takav sistem. Radujem se radu sa trenerom Barakom Baharom, vidim da mladi igrači dobijaju priliku i želim da budem nosilac igre Crvene zvezde jednog dana. Naravno, radujem se i tome što ću igrati Ligu šampiona“, istakao je Kabić koji je zadužio dres sa brojem 70.

Želeo je Kabić samo u Zvezdu, uprkos velikom interesovanju klubova iz Italije.

„Zahvalio bih se ljudima iz Zvezde što su me doveli, zahvalan sam što sam došao u najveći klub u Srbiji i želim da se dokažem. Bilo je interesovanja italijanskih klubova, pričalo se, ali poziv Zvezde je bio najkonkretniji i oni su imali najveću želju da dođem. Lično, i ja sam želeo u Zvezdu“.

Uroš Kabić je rođen 1. januara 2004. godine u Novom Sadu i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Karijeru je započeo u Vojvodini čiju je akademiju prošao da bi za prvi tim odigrao 52 utakmice i postigao četiri gola.

Izuzetno je polivalentan, može da igra kao bočni napadač, jednako se dobro snalazi i na desnoj i na levoj strani, a takođe može da deluje i kao najistureniji, ali i nešto povučenije u fazi napada.

„Mogu da igram na nekoliko pozicija, videćemo, sve zavisi od formacije. Konkurencija me tera da budem bolji, želim da se namećem, a imam i s kim da se borim za mesto. Primarno sam levonog, ali dobro šutiram i desnom“.

Imao je mali peh sa povredom prošle godine, a onda se volšebno vratio na teren golom Zvezdi na Marakani.

„Sve što se desilo, bilo je sa razlogom i dobra je stvar za moju karijeru što sam ovde, u to sam siguran. Mislim da me je i gol Zvezdi na Marakani dodatno pogurao da dođem ovde. Zaista, sve se brzo izdešavalo, ali kad sam razgovarao sa ljudima iz Zvezde, znao sam da je to to“, istakao je Kabić.

 


Mladom krilnom napadaču je dobrodošlicu u klub poželeo sportski direktor Mitar Mrkela.

„Uroš Kabić je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji. Brz je, moderan, pratili smo ga dugo vremena i na prvi pogled ostavlja utisak veoma talentovanog igrača. Zadovoljan sam što smo napravili dogovor sa Vojvodinom i Urošem, te da je on Crvenu zvezdu prepoznao pre nekih evropskih klubova kao svoju novu destinaciju. Verujem da će izrazitim brzinskim sposobnostima brzo pridobiti Zvezdinu publiku i biti važan igrač našeg kluba u budućnosti. Igraće sa dobrim saigračima koji njegov talenat mogu da podignu na viši nivo i sigurni smo da Kabić može da napravi ozbiljan iskorak. Barak Bahar je zadovoljan Kabićem, gledao ga je i ceni njegove kvalitete, a pokazao je u prethodnom periodu da ima hrabrosti da mladim igračima ukaže šansu, te da mu oni to vraćaju i verujem da će i sa Urošem to biti slučaj“, rekao je Mrkela.

Veruje sportski direktor da će zvezdaši obožavati Kabića.

„Verujem da će Kabić u Zvezdi postati reprezentativac Srbije i ljubimac navijača Crvene zvezde, jer je reč o vanserijskom talentu. U Ligi šampiona za mlade nema pravo da igra, jer nije proveo određeni broj godina u našoj Omladinskoj školi“.

Eraković je danas potpisao za Zenit, a Degenek je blizu povratka u Zvezdu.

„Još uvek ništa ne znamo oko toga, jer je Eraković tek potpisao za Zenit i postoji mogućnost da će im biti potreban u startu, jer se Rodrigao povredio. Kada je reč o Degeneku, blizu je, i Beograda i Crvene zvezde“.

Novinare je zanimao i status Srnića, Gobeljića i Falka.

„Sa svima smo sastančili, imaju predočeno šta se u klubu očekuje od njih. Dobili su instrukcije, znaju kako da se ponašaju“, rekao je Mrkela.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ŠAMPION SVE JAČI: Odbio Italijane i došao u Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*