PONITKA NE KRIJE: Razgovarao sam sa Zvezdom, ali…

Mateuš Ponitka Partizan

Mateuš Ponitka je u četvrtak postao drugo pojačanje Partizana za narednu sezonu.

Poljski košarkaš je sa šampionom ABA lige potpisao ugovor na dve godine.

 


– Pre svega moram da kažem da mi je velika čast što ću biti deo Partizana. Ne bih da koristim kliše izraze ali svako ko prati košarku, zna istoriju kluba, kakvi su navijači, ko je trener i zbog svega toga moram da budem zahvalan što ću biti deo svega što sam nabrojao i imati priliku da nosim dres legendarnog kluba – rekao je Poljak za Mozzartsport.

Ponitka je bio na meti nekoliko evroligaških klubova, među kojima je bila i Crvena zvezda.

Ipak, za njegov dolazak u Humsku 1 presudnu ulogu imao je Željko Obradović.

– Razgovarao sam sa Crvenom zvezdom i Makabijem, tu je bio i Partizan. Imao sam opcije, ali na kraju je ime i poziv Željka Obradovića prelomio u korist Partizana. Svideo mi se projekat, tim koji želi da napreduje. Još dok sam bio u Panatinaikosu sam video da je ekipa odlična, da klub ima velike ambicije. Čak i sa strane gledajući kako sve to izgleda pomislio sam da je to odlična organizacija, a kad sam zvanično deo toga uveriću se u sve i sam. Zasad sve ide kako sam očekivao – rekao je on, a potom i zaključio:

 


– To što nemam društvene mreže ne znači da živim ispod kamena. Uostalom, igrao sam protiv Partizana, uverio se kako sve izgleda, a izgleda neverovatno. Najbolja atmosfera u Evropi. Nešto što svaki košarkaš mora da doživi.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "PONITKA NE KRIJE: Razgovarao sam sa Zvezdom, ali…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*